Derneğin dün Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 8. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Zeki Oral ile Yaşar Sayar yarıştı.

Genel Kurul’da ilk olarak Divan Kurulu oluşturuldu. Mustafa Uysal başkanlığındaki Divan Kurulu’nda Osman Külcü ve Ömer Barın görev aldılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları Faaliyet Raporları ile Mali Rapor ve Tahmini Bütçe görüşülerek onaylandı.

Daha sonra sırasıyla kürsüye gelen Yaşar Sayar ve Zeki Oral, üyelere hitap etti. Sayar, Dernek başkanlığına seçilmesi hâlinde en iyi şekilde hizmet etme sözü verirken, Oral ise 2015 yılından beri Dernek başkanlığını yürüttüğünü hatırlatarak, üyelerden yeni dönem için de destek istedi.

İki adayın konuşmalarının ardından ise oy verme işlemine geçildi. 144 üyesi bulunan derneğin Genel Kurulu’nda 139 muhtar oy kullanırken, bu oylardan 9’u geçersiz sayıldı. O verme işlemi sonucunda 84 oy alan Zeki Oral, 46 oyda kalan rakibi Yaşar Sayar’ı geride bıraktı.

Zeki Oral başkanlığında oluşan derneğin yeni yönetim kurulunda Hasan Börekçi, Hüseyin Karaca, Mehmet Sarmaşık ve Murat Ünel yer alırken, Denetim Kurulu’na ise Bekir Yılmaz, Gazi Kırcı ve Hacı Cihan seçildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim