Çorum Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanlığı’na Karaburun Köyü Muhtarı Zeki Oral seçildi.
Merkez Köy Muhtarları Derneği'nin 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Turgut Özal İşmerkezi Konferans Salonu'nda yapıldı. Dernek Başkanı ve Küçük Gülücek Köyü Muhtarı Hacı Koca ile Karaburun Köyü Muhtarı Zeki Oral'ın başkanlık için yarıştığı kongrede gülen taraf Zeki Oral ve ekibi oldu. Hacı Koca, Muhtarlar Derneği Başkanlığı’na veda ederken, dernekte yeni bir sayfa açılmış oldu.
Genel Kurula köy muhtarlarının ilgisi yoğun oldu. 175 üyesi bulunan dernek, hemen hemen tüm muhtarların katılımı ile genel kurulunu yaptı. Genel Kurulun Divan Başkanlığı’nı Abidin Gündoğar üstlenirken, İhsan Aksungur ve Bekir Söylemez de divanda görev aldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan genel kurulda yönetim ve denetim kurullarının faaliyet raporları, gelir-gider bütçesi ve tahmini bütçe görüşülerek oylandı. Başkan adaylarının konuşmalarının ardından da yönetim ve denetim kurullarına aday olan listeler tanıtıldı.
Birlik mesajı
Kongrede konuşan Başkan Adayı Zeki Oral, demokrasi havasında geçen kongrede sağlanan bu birlik ve beraberliğin, kardeşlik ortamının seçimlerden sonra da devam etmesini istediklerini belirterek, “Seçimler sonucunda kaybeden kimse olmayacak. Çorum kazanacak, köylerimiz kazanacak ve tüm muhtarlar kazanacaktır. Birlik beraberlik içinde derneği yönetmeye talibiz. Hacı başkandan alacağımız bayrağı daha ileri noktalara taşıyacağız” dedi.
Mevcut Başkan Hacı Koca ise seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Hep birlikte tek çatı altında bir güç olalım. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Herkes taşın altına elini koysun, el ele, omuz omuza hizmetlerimizi sürdürelim. Bugüne kadar gelen birliğimiz ve gücümüzü bundan sonra da her platformda göstermeye devam edelim.” şeklinde konuştu.
Kongrenin dilek ve temenniler bölümünde ise bir muhtar Çorum’daki merkez muhtarlarına yapılan binalar gibi tüm köylere düğün, toplantı gibi etkinliklerde de kullanılabilecek mekanlar yapılması gerektiğini, bunun için Valilik, Özel İdare ve diğer ilgili kurumlarla muhtarların da üzerine düşeni yapacağını kaydetti.
Hacı Koca ise Merkez Köy Muhtarları Derneği için Çorum’da yeni taşınacakları bir yerin tadilatının bitmek üzere olduğunu ve yakın bir zamanda lokallerinin de yapılacağını kaydetti.
Kongrede konuşmaların ardından seçimlere geçilirken, iki listenin yarıştığı seçimin galibi Zeki Oral oldu. 175 üye muhtardan 172'sinin oy kullandığı genel kurulda oyların 93'ünü alan Zeki Oral yeni başkan seçildi. Bir oyun geçersiz sayıldığı kongrede Hacı Koca ise 78 oyda kaldı. Buna göre Çorum Merkez Köy Muhtarları Derneği'nde Zeki Oral başkanlığındaki yeni Yönetim Kurulu Hasan Börekci, Hüseyin Karaca, Mehmet Sarmaşık ve Murat Ünel’den, Denetim Kurulu ise Bekir Yılmaz, Gazi Kırcı ve İdiris Patlak’tan oluştu.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim