Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, Köy Enstitüleri'nin Türk eğitim sisteminin 'Rönesansı' olduğunu söyledi. ADD Çorum Şubesi tarafından Köy Enstitüleri'nin 75. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir program düzenlendi.
Programa ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer ve Vatan Partisi İl Başkanı Mehmet Patlar ile birlikte ADD'li yöneticiler ve çok sayıda genç katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, Köy Enstitüleri'nin Türk eğitim sisteminin aydınlanma meşalesi, adeta 'Rönesans'ı' olduğunu ifade etti. Köy Enstitüleri'nin Türklere özgü, dünyaya örnek bir eğitim modeli olduğunu vurgulayan Demirer, Köy Enstitüleri'ni 'eğitim mucizesi' olarak değerlendirdi. Bir Türk mucizesi olan Köy Enstitüleri'nin Demokrat Parti iktidarında dönemin Taliban zihniyeti tarafından kapatıldığını anlatan Uğur Demirer, aynı Taliban zihniyetin bugün de Türkiye'de ve Ortadoğu coğrafyasında var olduğunu ileri sürdü.
Konuşmasında ABD Ankara Büyükelçiliği Siyasi Bölüm Diplomatı Natalie Oldani'nin geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirdiği Çorum ziyaretini eleştirerek, “ABD'nin Çorum ve Türkiye merakını anlamış değiliz” diyen Uğur Demirer, ABD'li diplomata görüşme randevusu vermeyen MHP İl Başkanı Bekir Çetin ile yaptığı açıklamayla Oldani'nin Çorum ziyaretine tepki gösteren Vatan Partisi İl Başkanı Mehmet Patlar'a teşekkür etti.
Uğur Demirer'in konuşmasının ardından Eğitim-İş Çorum Şubesi Örgütlenme Sekreteri Salim Bozkurt tarafından Köy Enstitülerinin kuruluş amacı ve Türkiye aydınlanmasına sağladığı katkılarla ilgili olarak kapsamlı bilgiler verildi.


Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer

(Taner ŞİMŞEK)


Editör: TE Bilisim