27 Mart Çarşamba günü saat 10.00’da Çorum TSO eğitim salonunda verilecek olan eğitimle KOSGEB Çorum Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Hızlı ve sürdürülebilir ekonomik büyüme için; modern imalat ve bilişim teknolojilerinin desteği ile verimlilik ve yüksek katma değer odaklı imalat sanayi yapısının oluşturulması gerekmektedir.

Akıllı dijital teknolojiler kullanılarak imalat ve ilişkili proseslerde hız ve verimlilik arttırılabilmekte, birbirleri ile haberleşen nesnelerin otonom eylemleri ile prosesler optimize edilebilmekte ve hata - bakım - stok masrafları azaltılabilmektedir” denildi.

KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında hazırlanan “imalat sanayinde dijitalleşme” temalı 2019-01 ve 2019-02 proje teklif çağrılarının genel amacının imalat sanayi sektöründe milli imkânlar ağırlıklı olarak dijitalleşmesi, yerli ve yetkin teknoloji geliştiricisi KOBİ envanterini genişletmek ve imalat sanayi KOBİ’lerinin yerli teknoloji geliştiricilerle işbirliği öncelikli olmak üzere dijitalleştirilmiş iş süreci sayısını arttırmak olduğu belirtildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim