Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı (KOSGEB), KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) proje destek çağrısını yayınladı. ‘Geleneksel imalat sanayi KOBİ’lerinde katma değerin artırılması’ ve ‘Orta-ileri teknoloji KOBİ’lerinde kapasite geliştirme’ başlığıyla yayınlanan iki ayrı proje teklif çağrısında kabul edilecek projelere 200 bin TL ila 600 bin TL arasında finansman desteği sağlanacak.
KOSGEB İl Müdürü Hami Danış, KOBİGEL Proje Teklif Çağrılarına, imalat sanayinin yüksek-orta yüksek ve düşük-orta düşük teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmelerin başvuruda bulunabileceklerini söyledi.

GELENEKSEL İMALAT SANAYİ KOBİ’LERİNDE KATMA DEĞERİN ARTIRILMASI
Geleneksel imalat sanayi KOBİ’lerinde katma değerin artırılması proje çağrısı ile gelişmekte olan bölgelerde geleneksel imalat sanayi KOBİ’lerinin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin artırılmasının ayrıca rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesinin amaçlandığını ifade eden Hami Danış, proje çağrısından 3, 4, 5 ve 6. Bölgelerde yer alan KOBİ’lerin istifade edebileceğini aktardı.
Çağrının toplam bütçesinin 150 milyon TL olduğunu ifade eden Hami Danış, KOSGEB tarafından uygun görülen projelere yüzde 80’i geri ödemesiz 200 bin TL, geri ödemeli 400 bin TL olmak üzere toplam 600 bin TL’ye kadar finansal destek sağlanacağını aktardı.

ORTA-İLERİ TEKNOLOJİ KOBİ’LERİNDE KAPASİTE GELİŞTİRME
Orta-İleri Teknoloji KOBİ’lerinde Kapasite Geliştirme proje çağrısından da bölge ayrımı yapmaksızın Türkiye’deki bütün KOBİ’lerin yararlanabileceğini ifade eden Danış, “Bu proje çağrısı ile de orta-yüksek ve ileri teknoloji KOBİ’lerinin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin artırılması, kapasitelerinin geliştirilmesi, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amaçlanmaktadır. 150 milyon TL bütçeli bu proje çağrımızdan da KOBİ’lerimiz, geri ödemesiz 300 bin TL, geri ödemeli 500 bin TL olmak üzere toplam 800 bin TL’ye kadar finansal destek sağlayabilirler” dedi.
Hami Danış, Çorum’daki KOBİ’lerin, bu iki proje teklif çağrısından son derece istifade edeceklerini düşündüğünü sözlerine ekledi.

ÇAĞRILARDAN EN ÜST SEVİYEDE YARARLANMALIYIZ
Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da, Çorum iş dünyasının girişimci ruha sahip olduğunu, ancak dönem dönem finansmana ulaşmakta sorun yaşanabildiğini söyledi. KOSGEB’in bu proje teklif çağrılarının finansman sağlama açısından son derece verimli olacağını düşündüğünü ifade eden Başaranhıncal, “Çorum ilimiz, teşvikte avantajlı konumu nedeniyle her iki proje teklif çağrısından da yararlanabilmektedir. Dolayısıyla girişimcilerimiz bu fırsatı iyi değerlendirmelidir. Ekonomideki paylarını artırmış, kapasitelerini ve rekabet güçlerini yükseltmiş KOBİ’lerimiz, daha çok kazanım elde ederek, hem ilimize ve hem de ülkemize çok daha fazla katma değer sağlamış olacaklardır” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim