KOSGEB’in, imalat sanayiinde faaliyet gösteren işletmelere, yerli ve yeni makine-teçhizat alımları için uygun koşullarda finansal destek sağlayacağı bildirildi.

Konuya ilişkin olarak Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmaları gerektiği hatırlatılarak, 2016’da aynı programdan yararlananların, 2018 yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programı’ndan yararlanamayacakları duyuruldu.

Verilen bilgiye göre, bu kredi programı çerçevesinde, işletmelerin kullanacakları kredilerde en fazla 300 bin liraya kadar olan faiz/kâr payı bedelinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak, sıfır faizle ve ilk 6 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli olacak.

Program kapsamında belirtilen makine teçhizat tanımı kapsamında yer alan ekipmanlar desteklenecek, bu tanımın dışında kalanlar desteklenmeyecek.

Programda; imalat sanayinde faaliyette bulunan işletmelerin yerli ve yeni makine teçhizat alımları desteklenmekte olup; işletmelerin 13.09.2014 tarih ve 29118 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2014/35 sayılı Yerli Mali Tebliğine uygun olarak aldıkları yerli malı belgesi ile belirlenen makine ve teçhizatlar yerli malı olarak kabul edilecek.

Programdan yararlanmak isteyen işletmeler, 4 Haziran ile 1 Ağustos 2018 tarihleri arasında, KOSGEB resmi web sayfasında (kosgeb.gov.tr) bulunan KOBİ/Girişimci Giriş menüsünden girerek e-hizmetler sayfasında başvuru formunu doldurabilecekler.

Teminat sıkıntısı yaşayan işletmeler, Kredi Garanti Fonu A.Ş.’nin sunduğu kefalet hizmetlerinden yararlanabilecekler. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim