Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili Av. Tufan Köse, gazilerin Cumhuriyetin, birlik ve beraberliğimizin teminatı olduğunu dile getirdi.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal Rütbesi” ve “Gazi” unvanının verilmesi nedeniyle her yıl 19 Eylül’de kutlanan Gaziler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında gazilerin Cumhuriyetin kurulmasında ve korunmasında verdikleri mücadele ile toplumun en saygın evlatları olduğunu dile getiren Milletvekili Köse Gaziler Günü mesajında şu görüşlere yer verdi: “19 Eylül 1921 tarihi, TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal Rütbesi” ve Gazi ünvanı verilmesi ile her 19 Eylül,  Gaziler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu günün anlamını gelecek nesillere anlatmak, Gazilerimize ve ailelerine sahip çıkmak görevi ve sorumluluğu da hepimizindir. Ülkemizde ki, huzur ve kardeşliği şehitlerimizin ve gazilerimizin verdikleri mücadeleye borçluyuz.

Vatanı için canlarını ortaya koyan, kahraman gazilerimizin hayatlarını en iyi şekilde devam ettirebilmeleri her türlü önceliğin sağlanması için gerekli imkan ve koşulların sağlanması hususunda toplum olarak ve devlet olarak gereken hassasiyetin ve önemin gösterilmesi de son derece önemlidir. Bu vesile ile, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e  “Mareşal Rütbesi” ve “Gazi” unvanı verilişinin yıl dönümünde, vatanı uğruna mücadele eden tüm Gazi ve şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyor, tüm Gazilerimizin bu değerli gününü kutluyorum”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim