CHP Çorum Milletvekili Av. Tufan Köse, “Büyük Halk Buluşması” adlı toplantısında, 4 yıllık milletvekilliği dönemini anlatarak, 7 Haziran 2015 seçimlerinde mevcut hükümetten hesap soracaklarını söyledi.
Konuşmasının ilk bölümünde Meclis çalışmalarını değerlendiren Köse, TBMM kürsüsünde 4 yılda 106 kez konuşma yaptığını ve onlarca soru ve araştırma önergesi verdiğini belirterek, ulaşılabilir bir milletvekili olmaya çalıştığını ifade etti.
TBMM’de 4 yıl içerisinde binlerce Çorumluyu ağırladığını ve zaman zaman da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile oturup sohbet ettiklerini dile getiren Köse, “Ulaşılabilir bir milletvekili olacağıma söz vermiştim. Hemşerilerimin köy şenliklerinin tamamına katılmaya çalıştım. Düğünlerde ve cenazelerde bulunmaya özen gösterdim. 4 yılda 153 öğrenciye kendi imkânlarımla veya işadamları aracılığıyla burs verdim. Siyaset yapmak fedakarlık ister. Ben de işimden, gücümden fedakârlık yapıp kendimi millete adadım. Hiçbir zaman da gözüm arkada kalmadı” diye konuştu.
Ardından 2015 seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Köse, 7 Haziran günü ülkede hesaplaşmanın olacağını söyledi. Konuşmasında AKP hükümetinin esnaf, işçi ve çiftçi düşmanı olduğunu iddia eden Köse, “Dinci, faşist AKP’den hesap sormaya geldim. Şimdi hesap sorma zamanı. Asgari ücretliden vergiyi kaldırmayan zihniyetten, zengini daha zengin fakiri daha fakir yapan anlayıştan, dünyanın en pahalı mazotunu satanlardan hesap soracağız. Mezarda emeklilik anlayışını dayatan siyasilerden, yetimin hakkını yiyenlerden, bin odalı sarayda oturanlardan, Hıfzı Veldet Velidedeoğlu ismini parktan silen belediye başkanından hesap soracağız” dedi.
CHP’nin Cumhuriyet değerlerini koruduğunu ve ilelebet de koruyacağını ifade eden Milletvekili Köse, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet muhalefetle korunamıyor. İktidar olmamız gerekiyor. Umutsuzluğa kapılmaya yer yok. Türkiye bugün olduğu gibi geçmişte de çok karanlık günler gördü. Fakat bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi var, Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları var. Yolumuz Hacı Bektaş Veli’nin, Yunus Emre’nin, Pir Sultan Abdal’ın yolu. Deniz Gezmişlerin, Mahir Çayanların, tam bağımsız, laik ve çağdaş Türkiye’nin; Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu. Yolumuz iktidar yolu”
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim