Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, İl Müftüsü Mehmet Aşık, bazı daire müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş, bazı işadamı derneklerinin başkanları, Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak, İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Mehmet Karadağ, Ensar Vakfı Çorum Şubesi Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve MÜSİAD temsilcisi katıldı.
2014 yılının genel değerlendirilmesinin yapılması ile başlayan toplantıda 2015 yılında yapılması düşünülen çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunularak, meslek edindirmeye yönelik projeler ile suça sürüklenen çocuklar ve suçtan zarar görenlere yönelik kurumlarla işbirliği içerisinde daha etkin çalışmalar yapılmasının faydalı olacağı belirtildi.
Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, amaçlarının hükümlülere ve Ceza İnfaz Kurumu’ndan tahliye olanlara bakış açısını değiştirmek olduğunu, kurula yeni katılan sivil toplum kuruluşları ile birlikte hedef kitlesine yönelik daha aktif çalışmalar yapmayı hedeflediklerini, Koruma Kurulu’nun 2015 yılındaki çalışmalarını bir önceki yıldan daha ileriye götürmek olduğunu belirtti.
Toplantıda Denetimli Serbestlik altındaki iki eski yükümlünün iş başvuruları değerlendirilirken, Denetimli Serbestlik tedbiri kamuya yararlı bir işte çalışan yükümlülerin hem cezalarını çekmeleri hem de meslek sahibi olmaları için İş­Kur, Milli Eğitim Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik ve ÇORUMSİAD işbirliğinde “boyacılık kursu” düzenlenmesine yönelik projenin yapılması kararı alındı.
Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, katılım ve katkılarından dolayı kurul üyelerine teşekkür ettikten sonra iyi dilek temennileri ile toplantı sona erdi.
Toplantı sonrası toplantıya ev sahipliği yapılan Çorum Şeker Fabrikası Müdürü’nü makamında ziyaret edilerek ev sahipliği için teşekkür edildi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim