Körücek Köyü İzmir Derneği Başkanı Kurbani Uçar ve yönetim kurulu üyelerinin organizesi ile düzenlenen cem, Örnekköy İsmail Cem Kültür Merkezi Cemevi'nde gerçekleştirildi.

Malatya'nın Hekimhan İlçesi Basaklı Köyü'nden Hacim Sultan Ocağından Aliseydi Yıldırım dedenin önderliğinde yapılan "Birlik Cemi"ne İzmir'de bulunan Körücekliler ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarından vatandaşlar katıldı.

Cem öncesi Birlik Kurbanı kesilirken, kurban, dede Aliseydi Yıldırım tarafından da dualandı.

Cem sırasında bir konuşma yaparak katılımcılara seslenen Dernek Başkanı Kurbani Uçar, "Ocakzedemiz, pirimiz Malatya Hekimhan Başaklı'dan Ali Dedemizle yıllar sonra buluşmanın, yolumuzu, erkanımızı devam ettirmenin heyecanı ve gururu içerisindeyiz" diyerek, gerek sanayileşme, gerek köyden kente göçün artması, gerekse iş ortamının getirdiği zorluklar nedeniyle Körüceklilerin yaklaşık 50 yıl boyunca dedelerinden, pirlerinden uzak kaldığını, günümüz gençlerinin yol ve erkanı unutmaya başladığını, bu kültürü gençlere yeniden öğretmek, inançların gereğini yerine getirmek amacıyla Birlik Cemi altında canları buluşturduklarını söyledi.

Gerek köyde, gerekse İzmir'de bu tür etkinliklere devam edeceklerini vurgulayan Kurbani Uçar, 50 yıllık özlemi gidermenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği cemde, duaz-ı imamlar, gülbengler okundu, semahlar dönüldü, yezide lanet okundu. Cem salonuna gelen vatandaşlar, dedenin duasını aldıktan sonra yerlerine oturdu. Alevi inanışlarına göre gerçekleştirilen törende, kurban kesilerek lokma dağıtıldı.

Aliseydi Dede, cemin amaçları, niçin ve nasıl yapıldığı, izlenen yol ve usul hakkında da bilgiler paylaştı.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim