Vatandaşların ısınma araçlarından birisi olan doğalgazın kullanımı ve tesisat temizliği ile ilgili açıklamada bulunan Erol Bozkurt, korsan servislere karşı vatandaşları uyardı.

Her yıl düzenli yapılan kombi bakımlarının sağlık açısından önemli olduğunu belirten Erol Bozkurt, ayrıca bunun yüzde 25 ila 30 oranında bir yakıt tasarrufu olarak da vatandaşların cebine yansıdığını söyledi.

Kombi kullanan vatandaşların her yıl düzenli olarak cihaz bakımlarını yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Bozkurt, bu bakımların odalarına kayıtlı üye esnafın yanı sıra yetkili servis tarafından yapılması gerektiğinin altını çizdi. Son zamanlarda korsan servislerin açıldığına dikkat çeken Oda Başkanı Bozkurt, “Bu işleri korsan yapanlar kendilerini yetkili servis olarak tanıtabiliyorlar. Bu korsan servisler, herhangi bir servis formu vermedikleri gibi orijinal yedek parça kullanmadıkları için kullandıkları yedek parçaya güvence vermiyorlar ve yaptıkları işin arkasında durmuyorlar. Bu da vatandaşların cebine olumsuz yansıyor” dedi.

Yetkili servisler tarafından bir kombiye 45 dakika zaman ayrılırken, korsan servislerde ise bu işlemin kısa sürdüğünü dile getiren Bozkurt, “Kombi bakımı uzmanlık ve tecrübe gerektirir. Kullanılan kombi çeşitleri çok fazla olduğundan dolayı her birinin çalışma prensibi de farklılık göstermektedir. Bu sebeplerden dolayı gaz basınç değerleri, NTC sensör değerleri, güvenlik sensörleri, baca gazı analiz değerleri ve elektronik kart ayarları gibi güvenlik ekipmanları ve ayarları farklılık göstermektedir. Bu nedenle kombinin kış bakımı, mutlaka esnaf odamıza kaydı bulunan ve yetkili servislerin uzman teknisyen ve teknikerleri tarafından yapılmalıdır. Aksi takdirde ucuz kombi bakımı yaptığını iddia eden şahıslara veya firmalara güvenerek yaptırdığınız bakımlar, hem sağlığınıza hem de bütçenize zarar verecektir” şeklinde konuştu.

Bozkurt, son günlerde telefonla arayarak kendilerini yetkili servis olarak tanıtan kişi ya da kişilere itibar edilmemesi gerektiğini, kombi bakımı yaptıracak olan vatandaşların tanıdığı firmalarla çalışmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim