Yavruturna Mahallesi Esnafevler 6. Sokak’ta meydana gelen olayda, Bektaş Kışla ile 54 yaşındaki Muammer U., alacak borç yüzünden tartıştı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. İddialara göre Muammer U., üzerindeki silahla Bektaş Kışla’ya peş peşe ateş etti. Kışla, kalbine ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden 5 kurşunla kanlar içinde yere yığıldı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık görevlileri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri Bektaş Kışla’nın öldüğünü belirledi.

Olayın şüphelisi olduğu öne sürülen Muammer U., suç aleti tabancayla birlikte olay yerinin hemen yakınında polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Polis cinayetin işlendiği alanda 7 adet boş kovan buldu.

Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından öldürülen Bektaş Kışla’nın cansız bedeni cenaze aracına alınarak otopsi için Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

22 promil alkollü olduğu tespit edilen cinayet şüphelisinin ilk ifadesinde, “15 bin lira alacağım vardı. Paramı istedim, vermedi ve bana küfür etti. Ben de ateş ettim” dediği öğrenildi.

Cinayetle ilgili soruşturma sürerken, polis katil zanlısının evinde yaptığı aramada iki adet pompalı tüfek, 9 fişek ele geçirdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim