İYİ Parti’nin Çorum İl Kongresi’nde Suriye’de ve diğer bölgelerde büyük bir mücadele veren kahraman Mehmetçiğe zafer ve dua temennisi ile konuşmasına başlayan, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilere acil şifa dileklerini ileten Bekir Özsaçmacı, Ulu Önder Atatürk başta olmak üzere Mevlana’dan Yunus’a, Hoca Ahmet Yesevi’den Hacı Bektaş-ı Veli’ye isimlerini saymakla bitiremeyeceği tüm zamanlarda iyiliğin öncülerini, zor zamanların yiğitlerini, hayırla ve minnetle andığını kaydetti.

Çok ağır sorunları olan Çorum’un içine düştüğü ümitsizliğin çaresini, karartılan geleceğinin aydınlığının bu kongrede hayat bulacağını söyleyerek İyi Parti’nin ülkenin kaderine sahip çıkarak “kararlılık”, ve “kucaklaşma” kongrelerini yaptığını ifade eden Özsaçmacı: “Ateşle imtihandan geçen Türkiye’yi bugün yaşadığı bunalımlardan çıkartacak yegâne siyasi güç, İyi Parti’dir. Herkesin köşe bucak kaçtığı bir dönemde millete dönmenin, milletle yürümenin, milletle var olmanın, milleti tanımanın önemini bizlere İyi Parti göstermiştir. Son yıllarda özellikle yolsuzluk, hırsızlık ve yağma düzeni haline gelen bu bozgun dönemine umut veren İyi Parti, bizlere şerefli yaşamanın, şahsiyetle nefes almanın, kimsenin elini eteğini öpmemenin sırrını hepimize öğretti, hepimize önderlik yaptı” diye konuştu.

Türkiye’nin içinde bulunduğu ve algı yöntemi ile insanları yönlendirmeye çalışan bir yapının illerde en ufak kitle örgütüne bile indiğini söyleyerek milletin algılarıyla oynanmasına müsaade etmeyeceklerini ifade eden Bekir Özsaçmacı konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Fikir çilesi çekmemişlere, düşünce üretmeyenlere, kara propagandacılara, muhkem mevzilerden yafta basanlara, çamur atıcılara millet itibar etmeyecek. Güneş yükseliyor; İyi Parti büyümeye devam edecek. Anayasaya göre yasama, yürütme, yargı ve kuvvetler ayrılığı vardı bir zamanlar. AKP ile TBMM yok farz edilmekte, OHAL’in arkasına sığınılarak KHK’larla ülke yönetilmektedir. Kendi korkularının diktatör sendromuna dönüşmesi neticesinde halka korku salmaya yönelik olan AKP yönetim şeklinin getirdiği KHK’larla TBMM’ye gerek kalmamıştır. Kurdukları bu düzen ile KHK’larla her şeyi halleder duruma gelmişlerdir. Halkımızın mecbur bırakıldığı bu sahte düzenin karşısında mücadelemiz sürecektir. AK Parti döneminde 650 bin insanımız çiftçiliği bırakmıştır. Bizler çile ve ümit nesli olarak İYİ’lik hareketini tüm halkımıza sunacağız. Halkımıza buradan sesleniyorum korkmayın, sinmeyin, sizlerin önünde durup bu patolojik rahatsızlara haddi bildirmek için duracağımıza söz veriyoruz. Sizlere korku salan bu korku imparatorluğunun çarkını kıracağız, masumun, mazlumun hakkını alacağız. Çaldıklarını boğazlarından sökeceğiz Ahdettik Çorum ve Türkiye İYİ olacak”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim