Fatih Anadolu Lisesi tarafından Devlet Tiyatrosu Salonu’nda düzenlenen programa Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Zeki Gül, Vali Yardımcısı Recep Çiftçi, İl Jandarma Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir açılış konuşması yapan Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Babaoğlu, “İstiklal Marşı bir daha benzeri yazılamayacak ateş gibi, kor gibi bir şiirdir” dedi. “Ben İstiklal Marşı’ndan etkilenmiyorum” diyene Türk denilemeyeceğini kaydeden Babaoğlu, İstiklal Marşı’nın Türk milletinin esir edilemeyeceğini tüm dünyaya gösterdiğini söyledi. İstiklal Marşı’nın Türk milletinin varlık sebebi olduğunu belirten Babaoğlu, “İstiklal Marşı milletimizin başının tacıdır” dedi.

Müdür Babaoğlu’nun konuşmasının ardından öğrencilerin yorumladığı oratoryo, katılımcıların taktirini toplarken, duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Öğrencilerin sahne performansı ise ayakta alkışlardı.

Etkinliğin sonunda protokol mensupları oratoryoyu sunan öğrencileri tebrik etti.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim