Çorum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından “Finans ve Katılım Bankacılığı Hizmetleri Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Ak Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, TSO meclis üyeleri, iş adamları ve bankacılar katıldı.

Toplantıda Ziraat Girişimci Banka Grup Başkanı Metin Sezici ve Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan, Ziraat Katılım ve Türk Bankacılığı, Çorum’un kredi konusunda dinamizmi ve bankaların çalışmaları hakkında bilgi verdi.

19. sıralama ile 19. şubelerini Çorum’da açtıklarını belirten Arslan, Türk bankacılığının 2000 yılından sonra daha iyi yerlere geldiğini ifade ederek, “Çorum’un dinamizmi çok iyi yerlerde, borçlarına çok sadıklar. Neredeyse burada kredi hakkında sorun yaşadığımızı bile hatırlamıyorum” dedi.

Hem kurlarda hem de finansman oranlarında bir aşağı gidişin beklendiğini ifade eden Arslan, “ Fakat şöyle de bir dezavantaj var. Dünyadaki konjektörün bunu da destekliyor olması gerekiyor. Bugün baktığınız zaman Avrupa'da bir büyüme sorunu var. Bunlar bir baskılayıcı etken olarak olumsuz etkisini sürdürüyor. Körfez ülkelerinde başta Katar olmak üzere halk oylaması sonrası çok ciddi doğrudan yatırımlar olmasını bekliyoruz. Hem taze para gelecek, hem de doğrudan Türkiye'ye gelerek fabrika kuracak şirket kuracak çok ciddi gruplar olduğunu biliyoruz. Bunlar ciddi bir olumlu hava oluşturacak ülkeye taze para girişini sağlayacak. Bunların etkisiyle 2006'lardaki büyüme oranını tekrar yakalayacağımızı ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim