Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Cho Yunsoo’nun girişimleri ve Çorum Valisi Ahmet Kara’nın organizasyonu çerçevesinde düzenlenen “Kore-Çorum Dostluk ve Kültür Buluşması” bugün ve yarın gerçekleşecek.
Programa göre, Koreli turizmciler ve işadamlarından oluşan heyet bugün öğle saatlerinde Çorum’a gelerek Anitta Otel’e yerleşecekler. Öğle yemeğinde konuklara geleneksel Çorum yemekleri sunulacak. Saat 16.00’da Çorum Müzesi’nde düzenlenecek ahşap oymacılığı, el baskısı yazmacılık, taş işlemeciliği, bakır işlemeciliği sergileri açılacak ve gezilecek. Bunu, Kore çömlek sergisi, Kore turistik fotoğraf sergisi, resim ve bohça sergisinin gezilmesi izleyecek.
Açılış konuşmalarından sonra Kore ve Çorum tanıtım filmleri gösterilecek. Prof.Dr. Tayfun Yıldırım, “Çorum ve Hititler” konulu konuşmasını yapacak. Hitit yemeklerinin sunumunun ardından Çorum Arkeoloji Müzesi gezilecek. Akşam yemeği İnci Restaurant’da verilecek.
Yarın ise Alacahöyük ve Hattuşa gezisi programlandı. Saat 09.15’te Alacahöyük’e hareket edilecek. Müze ve örenyeri gezisinden sonra Boğazkale’ye geçilecek. Öğle yemeği, Hattuşa örenyeri ve Yazılıkaya Açıkhava mabedinin gezilmesinin ardından Ankara’ya dönülecek.
Dünyadaki en önemli medeniyetlerden Hititler’in yanı sıra ilimizdeki diğer kültür ve turizm değerleri bu proje kapsamında yapılacak etkinliklere Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Yunsoo Cho, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dongwoo Cho, Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi Müdürü Kuensoo Kim ile birlikte Koreli beş seyahat acentesi müdürü, ayrıca Koreli iş ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden 27 kişi olmak üzere toplam 35 Koreli konuk katılacak.
Konuya ilişkin açıklama yapan Vali Ahmet Kara, “Çorum’un 2023 Türkiye Turizm Stratejisi doğrultusunda doğal, kültürel, tarihi değerlerini koruma, kullanma ve turizm alternatiflerini geliştirerek ülkemiz turizminin gelişimine katkı sağlamak için farklı pazarlara dönük tanıtım çalışmalarına benzer projeler yapılarak Hititler ve Çorum’un tanıtılmasına önem verilecektir. “Kore-Çorum Dostluk ve KüItür Buluşması” projesi ilimizin tanıtımına önemli katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim