Mustafa, Ahmet ve Ali Özsoy’un babası, Kore Gazisi Osman Özsoy (94) bir süredir tedavi gördüğü Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Kunduzhan Mahallesi eski muhtarı olan Osman Özsoy'un cenazesi bugün saat 11.00’de Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Ulucami’ye getirilecek. Burada Cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra ise Ulumezar’da toprağa verilecek. 
Güney Kore Gimhae Belediye Başkanı Heo Seong Gon ile Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Malul ve Muharip Gaziler Derneği Çorum Şubesi’nin kurucusu olan Osman Özsoy, Eylül ayı içinde evinde ziyaret etmişti. İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı ile beraberindeki sağlık görevlileri de Özsoy’un evine giderek hem ziyaret etmiş hem de muayene yapmışlardı. Osman Özsoy Kasım ayı içinde ise hastalığı nedeni ile Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırılmıştı. 
Öte yandan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de 2010 yılında geldiği Çorum’da görüştüğü Özsoy’u resmi program için gittiği Güney Kore heyetine almıştı. Osman Özsoy da Güney Kore ziyaret sonrasında “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün iyiliğini hiçbir zaman unutmayacağım” şeklinde açıklamada bulunmuştu. 
ÇORUM HABER, Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diler.
(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim