Edinilen bilgilere göre, hayvana tecavüz olayı Sungurlu’ya bağlı bir köyde meydana geldi. İddiaya göre, köyde oturan K.K., ağaçlık bir alanda köpeğe tecavüz etti.

Köyde oturan bir kişi de yaşlı adamı köpeğe tecavüz ederken fotoğraflarını çekti.

Bazı çevre sakinleri, köpeğin sürekli olarak K.K'nin tecavüzüne maruz kaldığını öne sürdüler.

Çorum Bilgi Kültür ve Turizmi Geliştirme Destekleme Derneği (BİKTUDER) Hayvan Hakları Komisyonu’nun suç duyurusunda bulunduğu K.K., köpeğe cinsel istismar iddiasıyla jandarma tarafından gözaltına alındı.

K.K.’nin ağaçlık bir alanda köpeğe cinsel istismarda bulunurken görüntülenmesinin ardından bölgeye Sungurlu ilçesine bağlı Yörüklü jandarma ekipleri gönderildi. Jandarma ekipleri, yaşlı adamın adresini tespit ederek gözaltına aldı.

“YASALARIN DA BU TÜR OLAYLARI ENGELLEYİCİ OLMASI GEREKİR”

Öte yandan olayın duyulmasının ardından Çorum Bilgi, Kültür ve Turizmi Geliştirme Destekleme Derneği Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı (BİKTUDER) Başkanı Şeyda Çimen, köpeğe yapılanlara sert tepki göstererek, bu olayın sonuna kadar takipçileri olacaklarını söyledi.

Çimen yaptığı açıklamada, “Sungurlu ilçesine bağlı bir köyde yaşayan evli olan K.K’nin köyde bulunan sokak hayvanına cinsel istismarda bulunmuş, Kanımızı donduran bu olayla ilgili suç duyurularımızı Çorum Valiliği başta olmak üzere, Sungurlu Kaymakamlığı, Orman Su İşleri İl Müdürlüğü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sungurlu İlçe Jandarma Komutanlığına avukatımız aracılığı ile gereken müracaatımızı gereken yerlere yapacağız. Ayrıca cinsel istismara maruz kaldığı öne sürülen köpeği de alıp sahiplendireceğiz. Bu olayın sonuna kadar da takipçisi olacağız” dedi.

Bu tip iğrenç olaylar sonrası suçu işleyen kişilerin para cezası dışında ceza almadıklarının altını çizen Çimen, “Zaman zaman bu olaylar yaşanmaktadır. Sadece para cezası ile kurtulacaklarını belki de bildikleri için de, Ülkemizin çeşitli yerlerinde köpeklere yapılanları görüyor ve çok üzülüyoruz. Hep birlikte görüyoruz. Yasaların da bu tür olaylarda engelleyici olması gerekmektedir” dedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim