Caminin açılış törenine; Çorum Valisi Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan, İl Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Metin Özbek, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, köy halkı ve vatandaşlar katıldı.
Açılış töreninde konuşan Vali Ahmet Kara; camilerin sadece bir ibadethane olmadığını, aynı zamanda sosyal ve kültürel konuların da konuşulduğu bir mekan olması itibariyle, insan hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Başta köy muhtarı olmak üzere caminin yapılmasında emeği geçen herkesi tebrik eden Vali Kara, “Açılışını yaptığımız bu camiin ve diğer camilerimizin gençlerle dolup taşmasını isterim. Çünkü camilerimize en çok gençlerimiz yakışıyor. Cenab-ı Allah, bu yeni camide uzun ve sağlıklı ömürlerle bol bol ibadet etmeyi nasip eylesin” dedi.
Açılış nedeniyle Cidde Basın Ateşesi Bahattin Akyön tarafından gönderilen Kabe örtüsü, Milletvekili Uslu tarafından camiye hediye edilerek ziyarete de açıldı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim