Mehmet Karadağ, 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kooperatiflerin günümüzde üstlendiği rol ve işlevin, hiçbir tanıma, tarife sığmayacak kadar büyük olduğunu ifade etti.

Kooperatiflerin, demokratik işletme kuruluşları olduğunu vurgulayan Karadağ, “Kooperatifler birlik ruhunun kalesidir. Kooperatiflerde temel amaç kâr değil, işbirliği ve dayanışmadır. Birbirlerine meslek, sanat, toplumsal çıkar bağları olan grupların kendi aralarında kurdukları kuruluşlardır. Amaç, verimli çalışmak, ortak ihtiyaçlarını karşılamak, emek ve ürünleri değerlendirmektir.” dedi.

Dünyada bugün, 1 milyarın üzerinde kişinin, kurduğu veya ortağı olduğu kooperatifler aracılığıyla ekonomi çarkının etkin aktörü olduğuna dikkati çeken Karadağ, her sektör ve alanda kooperatiflerin hitap ettiği kesime artı katkısı olduğuna işaret etti.

Son yüzyılın tarım sektöründeki en büyük buluşunun, tarım kooperatifleri olduğunu vurgulan Karadağ, ancak hiçbir sektördeki kooperatifin, tarım kooperatiflerinin tarım sektörüne ve üreticiye katkısıyla boy ölçüşemeyeceğini kaydetti.

Çorum Merkez ve ilçelerinde 65 bine yakın üyesi olan toplamda 100’den fazla Tarımsal Amaçlı Kooperatif bulunduğunu ve ticari alanda 50’den fazla, çevre ve şehircilik alanında ise 60’a yakın kooperatifin faal durumda bulunduğunu bildiren AKP İl Başkanı Karadağ, “Sosyal sorumluluk ilkesi ile çalışan, temelinde dayanışma, topluma ve insana hizmet olan kooperatiflerimiz, bireylerin ve toplumun ekonomik ve sosyal kalkınması açısından da büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle kooperatiflerimizin gelişmesi için her türlü çalışma yapılmalı, onların kamu kurum ve kuruluşlarıyla olan ilişkilerinde yardımcı olunmalıdır.” şeklinde konuştu. (Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim