Konya Valiliği önünde gerçekleştirilen karşılama programına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Canbolat, Valilik önünde protokol üyeleriyle selamlaştıktan sonra çevredeki vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşlarla da selamlaşan Canbolat daha sonra makamında değerlendirmelerde bulundu.
Konuşmasına Konyalıları selamlayarak başlayan Vali Canbolat, Bakanlar Kurulu’nun 1 Haziran 2016 tarih ve 2016/8864 sayılı Kararnamesi ile Konya Valiliği görevine bugün başladığını söyleyerek, “Anadolu Türklüğünün kadim başkenti Konya, tarih boyunca önemli misyonlar üstlenmiş, onlarca medeniyeti ağırlamış, Anadolu bozkırının kurak ve çatlamış topraklarında yeşeren başaklar ile bu topraklarda yaşayan nice nesiller beslemiştir. Her sokağı buram buram tarih kokan Hz. Mevlana diyarı, hoşgörü ve kardeşliğin şehri Konya ilimize vali olarak hizmet edecek olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum" dedi.
Vali Canbolat, Kaymakam adayı olarak 24 yıl önce Konya’da mesleğe başladığını da söyleyerek, “Bu aziz kentte tekrar görev almanın ağır sorumluluğunun bilincindeyim. Bütün insanlığa ilahi aşkın ve hoşgörünün çağrısını yapan Konya, sahip olduğu potansiyel, üstün sosyal ve kültürel değerleri, sanayisi ve ticareti, verimli toprakları, çalışkan halkı, avantajlı konumu ile ülkemizin hedeflerine ulaşmasına büyük katkılar sağlayacaktır. Bu sürece katkı sağlayabilmeyi arzu ve ümit etmekteyim ve bundan da büyük mutluluk duyacağım” ifadelerini kullandı.
Vali Canbolat, çalışmalarında temel yaklaşım olarak insan odaklı bir anlayışı olacağını da vurgulayarak, hukuka bağlı, insan haklarına saygılı, şeffaf, hesap verebilen, katılıma açık toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, vatandaşlara güvenen, vatandaşa hizmeti kutsal bilen güler yüzlü bir yönetim olacağının da altını çizdi.(İHA)
Editör: TE Bilisim