Çorum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ömer Okçu, durağanlaşan inşaat ve emlâk sektörünün canlandırılması için bankaların konut kredi faizlerinde indirime gitmesini istedi. Okçu ayrıca 5 Eylül tarihinden sonra emlakçılık işi yapacakların, Çorum İl Ticaret Müdürlüğü’ne müracaat ederek 5 yıl süreliğine işyeri çalışma ruhsatı almaları gerektiğini hatırlattı.

Çorum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ömer Okçu, bankaların konut kredi faizlerinde indirime gitmesi gerektiğini söyledi.

Ömer Okçu, durağanlaşan inşaat ve emlâk sektörünün canlandırılması için müteahhitlerle görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, “Yaptığımız istişareler sonucunda, devlet bankalarının 0,98’lik bir puanla konut kredisi açmaları hâlinde müteahhit kardeşlerimizde konut satışlarında yüzde 10 indirime gidebileceklerini ifade ettiler. Bu nedenle devletimizden ve ilgili bankalardan, daha önce yaptıkları gibi konut kredilerini belli bir süre de olsa bu limite düşürmelerini talep ediyoruz.” diye konuştu.

“YENİ MESLEKTAŞLARIMIZ İŞYERİ

ÇALIŞTIRMA RUHSATI ALMALILAR”

Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Okçu öte yandan emlakçılık ile ilgili 5 Haziran 2018 tarihinde çıkarılan yönetmeliğin 5 Eylül itibarıyla yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, “Bu tarihten sonra emlakçılık işi yapan meslektaşlarımız, Çorum İl Ticaret Müdürlüğü’ne müracaat ederek 5 yıl süreliğine işyeri çalışma ruhsatı alacaklar. Bu ruhsatı almayanlar ise İl Ticaret Müdürlüğü’nün uygulayacağı yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Bu yaptırımlar, işyeri kapatmaya kadar varabilir. Söz konusu ruhsatı alabilmek için 5 Haziran 2018 tarihinden önce vergi kaydı, oda kaydı, sertifika ve işyerinde bulunması gereken araç ve gereçler olmalıdır.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim