Çorum-Ankara Karayolu’nun 35. kilometresinde, Alacahöyük’e 5, Boğazkale’ye 25 kilometre uzaklıkta yepyeni bir turistik tesis var: Durak Restaurant&Otel…
Tesisin sahibi Mutlu Akyüz, Merzifon Havaalanı’na 105, Esenboğa’ya 200, Samsun Çarşamba Havaalanı’na 210 kilometre uzaklıkta, dolayısıyla kolay ulaşılabilir bir noktada olduklarını belirtirken, Alacahöyük, Hattuşa ve Yazılıkaya’nın yanısıra, Şapinuva’ya 55, İncesu Kanyonu’na 65 kilometre mesafenin, bu tesisi, kapsamlı bir kültür turunun odak noktası haline getirdiğini anlatıyor.

TARİH GEZİLERİ, AVCILIK, DOĞAL AKTİVİTELER

Otelin 11 standart odaya sahip olduğunu, konuklara konforu en üst seviyede yaşatacak şekilde tefriş edilen odalarda, telefon, LCD TV, uydu yayınları, internet, elektronik kasa, minibar, saç kurutma makinesi gibi olanakların sağlandığını, 24 saat oda servisi hizmetinin verildiğini anlatan Mutlu Akyüz, “Tarihi geziler, avcılık ve doğal aktiviteler için en uygun ortamı konuklarımıza sunuyoruz” dedi.
Akyüz, doğal güzellikler içinde 80 kişilik lokanta, 150 kişilik açık yemek alanı, 20 kiyilik teras kafe ve 40 araçlık otoparkla hizmet verdiklerini de sözlerine ekledi.



YENİLİKLERE AÇIK, İLERİ BİR VİZYON

Akyüz Hattuşaş Ltd.Şti. bünyesinde faaliyet gösteren Durak Restaurant&Otel’in, yol üstü “lezzet durağı” olarak sektöründe ileri hedeflere yöneldiğini vurgulayan Mutlu Akyüz, müşteri memnuniyetini her şeyin önünde tutan bir anlayışla, ileri teknolojiyi ve hizmet felsefesindeki yenilikleri en hızlı ve azami derecede uygulamaya koymayı amaç edindiklerini kaydetti.
Tarihi zenginliklerin odak noktasında, yörenin incisi Durak Restaurant&Otel’in, turistik geziler dışında, iş toplantıları, sosyal amaçlı etkinlikler ve aile-dost buluşmalarına da ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu ifade eden Akyüz, “Donanımlı bir tesis olarak hizmetimizi zenginleştirmek istiyoruz. Geleneksel konukseverliğimizi çağdaş bir yorumla güçlendirip çeşitlendirerek kültür turizminin hizmetine sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.



7 BİN YILLIK TARİHE VE ÇORUM’A YAKIŞIR OLMAK

Mutlu Akyüz, daha sonra şu değerlendirmeleri yaptı:
“Çorum, 7 bin yıllık tarihi, sanatı, halk kültürü ve doğasıyla, kültür turizmine çok şeyler sunabilecek konumda. Var olan değerlerimizi iyi tanıtmak, anlatmak ve insanları buraya çekmek zorundayız.
Durak Tesisleri olarak bizim amacımız da, bu çabalara azami katkıyı sağlamak, 7 bin yıllık tarihe ve Çorum’a yakışır bir tesis olarak Çorum turizminde ve Çorumluların yaşamında yerimizi almak.”



ÇORUM’DAN DA TURLAR BEKLİYORUZ

“Çorum’dan tesisimize turlar düzenlenebileceğini, çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerin burada organize edilebileceğini düşünüyoruz.
Örenyerleri gezilebilir, doğa etkinlikleri yapılabilir, insanımızın damak zevkine hitap eden lezzetlerimizle, güzel bir yemek ortamı paylaşılabilir. Doğa yürüyüşleri yapılabilir, bisiklet sürülebilir.
Hayvanat bahçesi oluşturmak üzere küçük bir bölümü düzenledik. Bunu zamanla daha da geliştireceğiz.
Çocuklar için oyun parkı hazırladık.
Her türlü rahatlığı, konforu, doğa ile başbaşa bir ortamda sunmanın çabası içindeyiz.”
(Aliye ÖNCEL)
Editör: TE Bilisim