Şüpheliler arasında bulunan uzun süredir kayıp olarak aranan İşadamı Kenan Kırmaç'ın şoförü Özcan D.'nin, arkadaşları ile birlikte işadamını öldürerek cesedini Çorum'da parçaladıklarını itiraf ettiği öğrenildi. Polis Çorum'da şüphelilerin gösterdiği yerde aramada cesedi bulamadı ancak bulunan bazı kan örnekleri incelemeye alındı. Öte yandan çete üyelerinden birinin sevgilisi genç bir kadının da, bir süre önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğu öğrenildi. Polisin bulamadığı genç kadının bir cinayete kurban gitmiş olabileceği belirtildi. Şüphelilerin yarın adliyeye çıkarılmaları bekleniyor.

GÖZALTINA ALINMIŞLARDI
İstanbul, Arnavutköy'de yaklaşık 10 gün önce Tekstil işiyle uğraşan İşadamı Kenan Kırmaç'ı otomobili yakılmış bir halde bulunmuştu. Evli ve iki çocuk babası Kenan Kırmaç ise yapılan tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. Bu olayla ilgili operasyon sürerken Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler çok sayıda TIR kamyonu ve otomobili gasp ettikleri iddia edilen bir şebekeye film gibi bir operasyon yapmıştı. Mahmutbey gişelerinde otomobil bagajında zorla tutulan bir şoförün kurtarılmasıyla başlayan operasyon sırasında polis ve şüpheliler arasında silahlı çatışma yaşanmış, 32 yaşındaki Recep Ö. ölü olarak ele geçirilmişti. Polis gasp çetesi üyesi olduğu öğrenilen Özcan D.(34), B.T.(16), Abuzer K.(50), Tarık K.(25), Ünal Ç.(44), Hüseyin A.(44)'yi gözaltına almıştı.

GENÇ BİR KADIN DA CİNAYETE KURBAN GİTMİŞ OLABİLİR
Öte yandan şebeke üyelerinden birinin sevgilisi olduğu öğrenilen S. adlı kadının da, bir süre önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğu tespit edildi. Polis, şu ana kadar yaptığı incelemelerde kayıp kadının izine rastlayamadı. Genç kadının da bir cinayete gitmiş olma ihtimaline karşılık soruşturma derinleştirildi.

HEPSİ AZILI SUÇLU
Polis soruşturmasında şüphelilerin daha önceden çok sayıda polis geliş kayıtları olduğu tespit edildi. Polisle girdiği çatışmada hayatını kaybeden Recep Ö.'nün 11 adet hırsızlık, 1 adet yağma, Tutuklu ve hükümlünün kaçmasına yardım,mala zarar verme, resmi belgede sahtecilik, açıktan hırsızlık suçlarının arasında bulunduğu olaylar nedeniyle 16 kez polis tarafından gözaltına alındığı, ayrıca 5 farklı mahkeme tarafından arandığı ortaya çıktı. Diğer şüpheliler Ü.Ç.'nin 11 kez, A.K.'nin 6 kez, Ö.D.'nin 7 kez, B.T.'nin ise 4 kez polis tarafından yakalandığı öğrenildi. Şüphelilerin ayrıca çeşitli mahkemelerden yakalama kararları bulunduğu belirtildi.

ELE GEÇEN SİLAHLAR İNCELENİYOR
Öte yandan şüphelilerle birlikte ele geçen 2 tabanca'nın kriminal polis laboratuarında incelemesinin sürdüğü belirtildi. Bu silahlardan birinin işadamı Kenan Kırmaç'ın öldürülmesinde kullanılmış olabileceği belirtildi. Şüphelilerin şu ana kadar 13 Tır kamyonu ve otomobil gaspı yaptığı tespit edildi. Şüphelilerin yarın adliyeye çıkarılmaları bekleniyor.
 

Editör: TE Bilisim