Hitit Üniversitesi Senatosu’nun aldığı kararla Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) inşaatının yapımı sırasında yaşanan kazada hayatını kaybeden Seydi Mebed’in adı düzenlenen törenle HÜBTUAM Konferans Salonu’na verildi.
Törene Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Üniversite Senato Üyeleri ile Seydi Mebet’in ailesi katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilaveti okunmasıyla başlayan törende konuşan Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Senatomuz olarak geçtiğimiz sene aramızdan ayrılan kardeşimizin ismini salonumuza vererek yad etmek istedik. Sizlerin acısını bir kez daha yaşattık ancak bununda önemli olduğunu düşünüyoruz. Kardeşimizin ismini vererek bir nebze olsun vefa duygusu oluşsun istedik. Şu an içinde bulunduğumuz salon merhum kardeşimizin ismini taşıyor. Bu tarz kazaların olmaması temenni ediyorum. Bize düşen gerekli ne varsa Hitit Üniversitesi olarak elimizden geleni yapmaya hazırız” diyerek Senato üyelerine göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’a da Merhum Seydi Mebet’in kızına tablet hediye etmesinden dolayı da teşekkür etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim