“Çorumlu, komşu kentlerle, o arada Yozgat’la da barışıktır. Hep belirttiğim gibi, dişiyle-tırnağıyla, büyük özverilere katlanarak Anadolu bozkırında bir ‘sanayi vahası’ yaratan Çorumlu, akılcı bir iş bölümü çerçevesinde, ‘bölgesel’ kalkınmanın fitilini ateşlemeyi amaçlamıştır. İlk yola çıkan ve belirli bir sanayi altyapısını oluşturan, ‘girişimci ruhuna sahip’ kent olarak, ‘bölgesel merkez’ unvanını da kendisine hak görmüştür.

Komşu Yozgat ise, Ankara’ya gönderdiği ‘dirayetli’ temsilcileriyle, öteden beri merkezi hükümette önemli bir yer tutmuş, hemen her kabinede ‘bakan’a sahip olmuştur. Çorumlular, bu üstünlüğü kıskanarak değil, imrenerek izleyip, ‘Keşke Çorum da Ankara’da böyle ağırlığa sahip olsa’ diye hayıflanmaktan kendilerini alamamışlardır.”

Çorum Havaalanı’na, en başta “bir kısım” Çorumlular “Merzifon varken gerek yok” diye karşı çıkarlarken, komşu Yozgat, Yüksek Hızlı Trene kavuşmak için gün sayıyor. Havalimanı’na ise kısa süre içinde başlanabileceği vurgulanıyor.

Çorum açısından en dikkat çekici olan husus ise, havalimanına “Hattuşa Bölge Havalimanı” adının verilmek istenmesi…Eğer bu isim de gerçekleşirse, belirli bir vadede Çorum’un “Hitit uygarlığının başkenti” unvanı ile de vedalaşması söz konusu olabilecek.

Yozgat, sağlık açısından da “bölgesel merkez” konumuna gelme şansını yakaladı. Zira, Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi hizmete devam ederken, devasa Şehir Hastanesi de devreye girmiş durumda.

ÇORUM HABER, samimi olarak, komşu kent Yozgat’a bu kazanımlarının hayırlı olmasını diliyor.

Yozgat Şehir Hastanesi (üstte), Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi (altta)…


Yozgat Havalimanı tasarımı…

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim