Kuyumcunun panik butonuna basması ve çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Soyguncular bir biçik kilo altınla kayıplara karıştı.
 Polis iş yerinde inceleme yaparken, Ormanlık alana kaçtıkları belirlenen    soyguncuları yakalamak için   komando ekipleri de gönderildi. Ekipler drone yardımıyla hem havadan hem de karadan ormanlık alanda kaçan kişileri aradı. İlçeye 10 kilometre ileride kaza yapan soygunculardan birisi yakalanıp ilçe emniyet müdürlüğüne getirildi. Diğer iki kişiyi ise arama çalışmaları sürdürülüyor.

Yüzleri maskeli 3 kişi tarafından soyulan kuyumcu dükkânındaki soygun anı, işyerine ait güvenlik kamerasına anbean yansıdı.  Dükkân sahibi Asım Tuna'yı silah tehdidiyle etkisiz hale getirdikten sonra vitrindeki yaklaşık 2 kilogram altını alarak bindikleri araçla kaçtıkları sırada kaza yapan şüphelilerin 1, yakalanırken, izlerini kaybettiren diğer şüphelilerin yakalanması için bölgede komando ekipleri tarafından drone destekli başlatılan çalışmaların sürdüğü belirtildi.

KUYUMCU, SOYGUN ANINI ANLATTI

Soygun sırasında yaşananları anlatan kuyumcu dükkanı sahibi Asım Tuna, silahla tehdit edildiğini ve yere yattığını belirterek, "Bir anda kapıdan 3 kişi girdi. Siyah elbiseleri vardı, maskeli ve şapkalılardı. İlk girenin elinde silah vardı. Bana hemen 'yerel yat, dediklerimi yapın' dedi. Ben de yere yattım, dikkatli bakamadım. Daha sonra bilezikleri alıp gittiler. Kısa sürede yaklaşık 2 kilogram altını alarak uzaklaştılar. Bayat'ın bir dağ köyü tarafına doğru kaçıyorlarmış, kaza yapmışlar ve birisi yakalanmış. İkisi de aranıyor. Önce Allah'a sonra güvenlik güçlerimize güveniyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim