Ankara’daki Anadolu Mühendislik, Müşavirlik ve Gıda Sanayi Şirketi sahibi, hemşehrimiz Mimar Mustafa Yüceel, ÇORUM HABER’i ve görüşlerini ortaya koyarak sorunun tartışılmasına katkıda bulunan sanayici ve işadamlarını medeni cesaretlerinden dolayı kutladı.
Sosyal devlet olma adına, Türkiye’nin ciddi bir sosyalist devlet olmaya doğru gittiğini, 15 milyon insanın çalışmadan maaş aldığını belirten Mustafa Yüceel, istihdamın üzerindeki yükün AB’de yüzde 35, Türkiye’de ise yüzde 59 olduğunu, asgari ücretten vergi alındığını, bu yüzden işyerlerinde çalıştıracak eleman bulunamadığını anlatarak, “Çünkü,devmletin çalışandan vergi aldığı, çalışmayana para verdiği bir dönem yaşıyoruz. İşçi işveren arasındaki ihtilafların mahkemelere intikalinde 1000 davadan 992 adedi işçi lehine sonuçlanıyor. Sayın Çalışma Bakanımızın camdan bakıp ,işçinin iskelede gezdiğini görünce telefon ederek işyerini mühürlettiği, ceza yazdırdığı bir popülizmi yaşıyoruz” dedi.
Kolaycılık nedeniyle çalışanla çalıştıran arasındaki dengeninhızla bozulduğunu vurgulayan Yüceel, “İşçinin alnının teri kurumadan hakkını ver diyen bir inancın mensubu olarak, devletin bu denli sendikaların güdümünde, tek taraflı iş barışını bozmasını geleceğimiz için son derece vahim görüyorum. KOBİ’lerin yatırımları durma noktasına gelmiştir. Özellikle Çorumumuz için ciddi endişelerimiz vardır” ifadesini kullandı.
Mustafa Yüceel, bu konudaki değerlendirmesini şöyle noktaladı:
Unutmayınız, hiçbir sanayici fabrika bacasını mezar kapısından içeri sokamamıştır. Yapılan tüm eserler milletindir. Bu memlekette istihdam sağlayan, yatırım yapan herkesten Allah razı olsun.”
Editör: TE Bilisim