Yeni asgari ücretin hayırlı olmasını dileyerek, işverene verilen ek desteklerin devam etmesi durumunda, yaklaşık yüzde 8’e tekabül eden bu artışı olumlu bir gelişme olarak gördüğünü belirten Köksal, değerlendirmesinde şunları kaydetti:

“Hatırlanacağı gibi 2016 yılında asgari ücrette % 30 oranında ciddi bir iyileştirme yapılmış ve net 1300 TL olarak belirlenmişti. Sadece 1.000-TL asgari ücreti etkiliyor gibi görünse de, o tarihe kadar hem 1.000-1.300 TL arasında ücret alanları, hem de 1.300-TL'nin üzerinde ücret alanları da kademeli olarak etkileyen bu artış, işverenlere beklenmedik bir maliyet getirmişti. Ancak hükümetimizin ek destekleri ile işverenin yükü nispeten hafifletilmişti.

Bu yıl için, asgari ücretin 2017 yılında yüzde 8’lik artışla net olarak 1.404 TL olacağı açıklandı. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, işverene 2016 yılında uygulanan 100 TL tutarındaki desteğin 2017 yılı boyunca da devam edeceğinin müjdesini vermişti. İş âlemi olarak, bu desteğin devam edeceğine yönelik Bakanlar Kurulu kararını bekliyoruz.

Elbette, çalışanlarımızın daha iyi maddi koşullar altında çalışmasını bizler de arzu ediyoruz. Ülkemizin koşulları göz önüne alındığında, yüzde 7-7.5’luk yılsonu enflasyon beklentisine uygun olan bu zam oranı, makul bir artış olarak değerlendirilebilir.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim