Proje kapsamında Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’nde görevli bir grup Gençlik Lideri ve eğitmen adayı, Konya Meram’daki Uluslararası Gençlik Akademisi’nde 18-29 Nisan tarihleri arasında düzenlenen seminere katıldı.

Bu seminerin ardından ise Çorumlu Gençlik Liderleri tarafından, 8 Mayıs - 24 Haziran tarihleri arasında 21 gence siber güvenlik, algoritma, code.org, scratch, hackerCan ve mobil uygulama geliştirme (MİT App İnvertor) eğitimleri verildi.

Programı başarıyla tamamlayan gençler belgelerini, Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’nde düzenlenen bir törenle aldılar.

Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, “Kod Adı 2023” adlı projenin, Türkiye’nin 81 şehrindeki Gençlik Merkezleri bilişim sorumlularına algoritma, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik eğitimleri, millî yazılımlar, erken yaşta kodlama eğitimi, dijital bilgi güvenliği, siber saldırılar, etkili sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama konularında verilen eğitmen eğitimi ve seminerlerin ardından Gençlik Merkezi üyelerine yönelik bilişim eğitimlerini kapsadığını söyledi.

“GENÇLER UNUTMAZ”

Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Tığlı öte yandan 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıldönümü dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Gençler Asla Unutmaz” adıyla yeni bir projenin daha hayata geçirileceğini bildirdi.

Proje çerçevesinde her hafta 4 ilden 40’ar gence, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Beştepe Millet Camii ve darbe girişiminin izlerini taşıyan diğer bazı yerler gezdirilecek.

Çorum’dan da 14-24 yaş arası 40 erkek gençle birlikte 1-2 Temmuz 2017 tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek olan bu programa katılacaklarını sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim