Yıl sonuna kadar ödenek olup olmayacağını bilemediğini anlatan Saadettin Ceylan, Çorum’da toplam 65 projelerinin bulunduğunu, toplam proje tutarının 1.312.935.764 TL olduğunu vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Çorum’un bu yıl suyunun yeterli olduğunu, Bakan yardımcısının içme suyu hakkında söz aldıklarını ve bunun yerine getirilmesini beklediklerini anlattı.

DODURGA BELEDİYE BAŞKANINDAN SİTEM

Toplantıda söz alarak konuşan Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, arazilere su sayacı takılması ile ilgili önceden arazi toplulaştırılması gerektiğini belirtti. Miras yoluyla arazilerin parçalandığını ve halkın elinde 15-20 m2’lik alanlar bulunabildiğini anlatan Başkan Aydın, bu arazilere su sayacı takılmasının anlamsız olduğunu ve arazi toplulaştırılması gerektiğini vurguladı. Yaşanan sorunlarla ilgili verilen bilgilerin ardından Vali yardımcısı Recep Yüksel, bölge müdürlüklerinin yakın olduğunu isteyen belediye başkanının Samsun ya da Ankara’daki bölge müdürlüğüne giderek hem çay içip hem de sorununun çözülmesi yönünde takip yapabileceğini ifade etmesi üzerine sitemde bulunan Dodurga Belediye Başkanı Aydın, “3 dönemdir Belediye Başkanıyım. Koordinasyon kurulu toplantılarının hiçbir sorunumuza kesin çözüm olduğunu görmedim. Madem biz bölge müdürlüklerine giderek sorunlarımızı görüşeceğiz Koordinasyon Kurulu toplantısına niye katılalım” dedi.

Editör: TE Bilisim