Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) gönüllüleri tarafından gerçekleştirilen VI. Ulusal UMKE Tatbikatı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katılımıyla Kocaeli de  gerçekleşti.

Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü öncülüğünde tüm illerden UMKE ekiplerinin katılım sağladığı kış tatbikatına Sağlık Bakanı Akdağ'ın yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz ve Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hasan Aydınlık katıldı.

"Dünyanın afetlere en hazır ülkesi Türkiye"

Tatbikatın başlangıcında konuşan Bakan Akdağ, "Depremden sonra kuruluşuna imza attığımız UMKE, bugün 8 bin gönüllüyle görevine devam ediyor. İftiharla ifade ediyorum ki bugün dünyanın afetlere en hazır, en donanımlı ve gönlü ve şefkati en hazır olan ekibi Türkiye Cumhuriyeti'nde kurulmuştur. Allah'a binlerce defa şükrediyorum. Rabbim bize hiçbir felaket göstermesin. Ama tarihin seyrinde bazen kaçınılmaz oluyor. Bu kaçınılmazlığa karşı hazır olmanız lazım. Benim nazarımda Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak UMKE gönüllüleri için yok yok arkadaşlar. Ne ihtiyaçları varsa, hangi eğitime ihtiyaç duyuyorlarsa hepsini en üst seviyeden karşılamaya bundan sonra da devam edeceğiz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Akdağ, telsiz yardımıyla tüm UMKE ekiplerine seslenerek tatbikatı başlattı. Protokol davetlileri ile tatbikat alanına giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kurtarma tatbikatlarını izledi.

Tatbikatlar kapsamında senaryo gereği Osman Gazi Köprüsü'nde zincirleme trafik kazası, İZAYDAŞ tesislerinde kimyasal sızıntı, Kartepe'de çığ faciası, Körfez'de gemi kazası, Gölcük'te meydana gelen deprem gibi doğal afet ve kazalarda yaralananlara ekipler tarafından müdahale edildi.

"Tatbikatlar hazır olmamız için önemli"

Tatbikat hakkında bilgi veren ve değerlendirmelerde bulunan Çorum UMKE sorumlusu Cemil Çufadar; bütün illerin katıldığı ve büyük bir yoğunlukla geçen ulusal kamp ve tatbikat programımızı Çorum UMKE olarak dolu dolu geçirdik. Bütün operasyonlara katıldık ve aktif görev aldık. Rabbim inşallah bize afet yaşatmaz fakat bu kaçınılmaz bir gerçek o yüzden her zaman personel ve ekipman olarak afetlere hazırlıklı olmalıyız. Biz de Çorum'da bunu gerçekleştiriyor ve UMKE gönüllüsü arkadaşlarımız ile daha iyi işler yapmak için çalışıyoruz bu konuda bizlere her konuda desteklerini esirgemeyen Sağlık Müdürümüz Dr.Metin Öztürk’e teşekkür ediyoruz” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim