TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu ziyaretinde “KOBİ Vadisi” projesi değerlendirildi. Uslu, konuyu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye ileterek kendisini Çorum’a davet etti. Bakan da, projeye Çorum’un da dahil edildiği müjdesini Çorum’da vermeyi ümit ettiğini söyledi.

Projenin, KOBİ’leri uluslararası rekabete hazırlama amacına yönelik olduğunu ve AB fonlarından desteklendiğini anlatan Başaranhıncal, Çorum’un savunma sanayiinde rol üstlenmesi için geçmişte yaptıkları girişimleri de hatırlatarak, “Çorum, bu bakımdan olgunlaşmış bir ortama ve yatırım altyapısına sahip” diye konuştu.


Gazeteniz ÇORUM HABER, 19 Ağustos 2016 günlü sayısında, “KOBİ Vadisi kurulacak kentler belirlenirken, girişimci ruhu, sanayi altyapısı ve yatırımcı iklimi hiç mi dikkate alınmayacak?” diyerek “KOBİ Başkenti nasıl unutulur?” manşetini atmıştı.
23 Ağustos 2016 günü ise, “Çorumlu, savunma sanayiine açılım hayal ediyordu, ama Ankara’dan kaydırılacak askeri birlikler paylaştırılırken bile kimsenin aklına gelmiyor” üst başlığı altında “Çorum ne umuyordu, ne buluyor?” ifadesine yer verilmişti.
Ajansların geçtiği haberlere göre, “KOBİ Vadisi” adı altında rekabetçi sektörler programının uygulanacağı 10 pilot il, Konya, Denizli, Kastamonu, Malatya, Van, Yozgat, Elazığ, Manisa, Sivas ve Gümüşhane olarak belirlenmişti.
ÇORUM HABER, sanayileşme adına gerçek bir mucizeye imza atmış ve Anadolu Kaplanı unvanını kazanmış, girişimci ruhuna, sanayi altyapısına ve yatırım iklimine sahip Çorum’un, bu projede neden yer almadığını sorguluyordu.
BAKAN ÖZLÜ’YE ÇORUM DAVETİ
Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun basın bürosundan önceki akşam Çorum yerel basınına geçilen haberde, Uslu’nun Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü Çorum’a davet ettiği bildirildi.
Haber metninde şu bilgilere yer verildi:
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıcal, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ziyaret ederek son günlerde gündemde olan Çorum Organize Sanayi bölgesindeki KOBİ’lerin geliştirilmesiyle ilgili görüş, düşünce ve önerilerini paylaştı.
Yapılan görüşmede Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu olayı ciddiyetle takip ettiklerini ve Başbakan’dan konuyla ilgili randevu talep ettiklerini söyledi.
USLU: GİRİŞİMCİLERİ YÜREKLENDİRECEK
TBMM İdare Amiri Salim Uslu daha sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü arayarak rekabetçi sektörler programı ile kurulması planlanan KOBİ Vadisi ile ilgili durumu aktarıp Çorum’a davet etti. Konuyla ilgili bir inceleme başlatacağını belirten Bakan Özlü, incelemede ortaya çıkacak durumu Uslu ile paylaşacağını, akabinde önümüzdeki haftalarda Çorum’a yapacağı ziyarette sonucu açıklayacağını söyledi.
Uslu da, Bakan Özlü’ye, Çorum’da yatırımcı ve girişimcileri teşvik edecek, yüreklendirecek bir müjdenin beklendiğini söyledi.
“ÇORUM’UN YER ALMASI ELZEM”
Konuya ilişkin dün Ankara’dan telefonla görüştüğümüz TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Milletvekili Salim Uslu’nun konuya sıcak yaklaşımından duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra, Bakan Özlü’den, projeye Çorum’un da dahil edildiği müjdesini beklediklerini söyledi.
Uslu’nun, Bakan’la görüşmenin yanısıra, Başbakan’dan da randevu talep ettiğini belirten Başaranhıncal, “Çorum, KOBİ’ler açısından olgunlaşmış bir ortama, yatırım altyapısına sahip. Hiçbir altyapısı olmayan yerlere göre büyük avantajları var. Bu proje en fazla Çorum’da verimli olur.” dedi.
“SAVUNMA SANAYİİ İÇİN HAZIRIZ”
Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Çorum’un savunma sanayii alanında rol üstlenebileceği tezinden yola çıkarak önemli çalışmalar yaptıklarını da hatırlatan Çetin Başaranhıncal, “Savunma sanayi projeleri açısından da Çorum’da belirli bir altyapı var. Bu çalışmalarımız çerçevesinde, makina imalat grubumuza AR-GE ve UR-GE (Uluslararası Rekabeti Geliştirme) projeleri yaptırdık. Dolayısıyla, KOBİ’lerin dış rekabete açılması adına Çorum’un yüksek performans göstereceğinden eminiz.” ifadesini kullandı. (Mehmet YOLYAPAR)  
Editör: TE Bilisim