Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) 2015 yılı programı çerçevesinde KOBİ’lere “Kurumsallaşma ve Markalaşma” konularında hazırlayacakları projelere 150 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlanması nedeniyle düzenlenen bilgilendirme toplantısında, “markalaşma” konusu ele alındı.
Çorum’daki işletmelerin KOBİ Proje Destek Programı’ndan daha fazla istifade etmesini sağlamak ve kurumsallaşma ve markalaşma süreçlerine katkı sağlamak amacıyla Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB Çorum Hizmet Müdürlüğü ve Hitit Üniversitesi Deneysel Tüketici Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Markalaşma Yolculuğunda KOBİ’ler” başlıklı toplantıda katılımcılara; markalaşma süreci ve markalaşmanın önemi ve bunun yanı sıra KOSGEB’in 100 milyon lira bütçeli KOBİ Proje Destek Programı hakkında bilgiler verildi.
TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, KOSGEB Müdürü Ahmet Dursunoğlu ve çok sayıda davetlinin katıldığı toplantıda Ankara Reklamcılar Derneği (ARD) Başkanı Fatih Cebeci ‘Markalaşma Süreci ve KOBİ’ler’, Hitit Üniversitesi Deneysel Tüketici Uygulama ile Araştırma Merkezi'nden Doç. Dr. Sabiha Kılıç ve Yrd. Doç. Dr. Deniz Aytaç ‘Marka Yönetiminde Nöropazarlamanın Yeri’ konulu sunum yaptı.
Toplantıda ayrıca, KOSGEB KOBİ Uzmanı Gökhan Yürürer KOBİ Proje Destek Programı’nın ne olduğu, başvuru şartları, sağladığı imkânlar ve faydaları konularında bilgi verdi.


(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim