Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB İl Müdürlüğü tarafından, Çorum’daki KOBİ’lerin Borsa İstanbul Gelişen İşletmeler Piyasası’nda yer almalarını teşvik etmek amacıyla ‘Halka Arz ve Borsa İstanbul’un Sunduğu Fırsatlar’ konulu bir konferans organize edildi.
20 Mayıs Çarşamba günü TSO toplantı salonunda gerçekleştirilecek olan bilgilendirme toplantısı, saat 14.00’te başlayacak. Toplantıya konuşmacı olarak Borsa İstanbul A.Ş. Yurtiçi Kotasyon Pazarlama Sorumlusu Alper Yüksel, A1 Capital Menkul Değerler A.Ş. Kurumsal Finansman Müdürü Hüseyin Güler katılacak. Konuşmacılar toplantıda, “Borsa İstanbul dönüşüm süreci, Halka arz nedir? Halka arz için 5 neden, halka arz süreçleri ve pazarlar, halka arz sürecinde aracı kurumun rolü ve halka arz sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar” gibi konularda bilgi verecekler. Toplantıda ayrıca KOSGEB İl Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Gökhan Yürürer de, KOSGEB’in Gelişen İşletmeler Piyasası (GİP) ile ilgili destekleri hakkında bilgi verecek.

KOSGEB’TEN KOBİ’LERE 100 BİR LİRALIK HİBE DESTEĞİ
KOSGEB İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, KOSGEB’in, gelişme ve büyüme potansiyeline sahip KOBİ’lerin, Borsa İstanbul Gelişen İşletmeler Piyasası’nda yer alarak sermaye piyasalarından finansman temin etmelerine yardımcı olmak amacıyla 100 bin TL hibe desteği sağladığını söyledi.
İMKB bünyesinde gelişme ve büyüme potansiyeline sahip şirketlerin sermaye piyasalarından fon sağlamak amacıyla ihraç edecekleri menkul kıymetlerin işlem görebileceği şeffaf ve düzenli bir ortam yaratmak amacıyla 'Gelişen İşletmeler Piyasası (GİP)' adı altında ayrı bir piyasa kurulduğunu ifade eden Dursunoğlu, "GİP’te, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından kayda alınmıştır. Söz konusu şirketler GİP sayesinde bir yandan öz kaynak sağlarken diğer yandan kendilerini daha iyi tanıtabilecek, hem yatırımcılar nezdinde hem de faaliyet gösterdikleri pazarlarda bilinirlikleri artacaktır. Ayrıca söz konusu piyasalar sayesinde işletmelerimizin kurumsallaşması ve nesilden nesle bilgi ve sermaye birikimlerini taşımaları mümkün olabilmektedir” dedi.

“ÇORUM ARTIK GERÇEK POTANSİYELİNİ ORTAYA KOYMALI”
TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da, KOBİ Başkenti olan Çorum’dan da artık Türkiye’nin ilk 1000 ve ilk 500 şirket sıralamasına girebilecek şirketlerin çıkması gerektiğini belirterek, “Çorum olarak köklü bir sanayi kültürüne sahibiz. 500’e yakın üreticisiyle de bir KOBİ başkenti statüsündeyiz. Artık gerçek potansiyelimizi ortaya koymamız gerekmektedir. Gerek kurumsallaşmayla, gerek üretim yelpazesi ve gerekse istihdam sayıları ile Türkiye’ye örnek olacak işletmeler üretmeliyiz. Borsa İstanbul Gelişen İşletmeler Piyasası’nda yer almak, ilimizdeki işletmelerin büyüme hızlarını artırmalarına ve kurumsallaşmalarına elverişli bir yol olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca KOSGEB’in 100 bin ₺ hibe desteği de önemli bir katkıdır. İşletmelerimizin bu fırsatı iyi değerlendireceğini umuyorum” dedi.
Başaranhıncal, bütün işletmeleri bilgilendirme toplantısına davet etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim