Hürriyet Meydanı’nda İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilen mitinge katılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti iktidarına yüklenen Meral Akşener, yıllardır ihmal edilen Çorum’un özellikle ulaşım sorununu kendisinin çözeceğini, Çorum’u üvey evlat muamelesi görmekten kurtaracaklarını dile getirdi.

Hürriyet Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaşa hitap ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yorgun bir otobüs şoförüne benzeten ve ‘yorgun bir şoförün kullandığı otobüse biner misiniz?” diye soran Akşener, “Çorum’un havaalanını yapacağız. Ama bu havaalanını bizzat devlet kendi eliyle yapacak. Yandaş müteahhitlere yaptırmayacak” diye konuştu.

3. KEZ ÇORUM’DA

İYİ Parti’nin kuruluşunun ardından 6 ayda 70 il gezdiğini söyleyen ve Çorum’a da üçüncü kez gelen Akşener, “6 aydır polisler, hemşireler ve öğretmenler için ek göstergeyi söylüyorum. Sayın Erdoğan seçim beyannamesinde söyledi. Demek ki siyasi rekabet iyiymiş. Tek kale maç iyi değilmiş. İyiki milletimi dinlemişim, hem partiyi kurmuşuz hem de cumhurbaşkanı adayı oldum. Size güvendim sizin imzanızla 4 saatte 100 bin imzayı verdiniz. Milletin anasını, milletin tek kadın adayını aday gösteren sizsiniz. Ben milletime güvendim, milletim beni yalnız bırakmadı. Oruç ağızla buradasınız, hakkınızı helal edin. Beni dinlemek için geldiniz. Allah razı olsun” dedi.

İLK TÜLBENT ÇORUM’DAN

Kendisine ilk tülbendin Çorum’da hediye edildiğini belirten Akşener sözlerine şöyle devam etti: “Tülbent, yemeni nedir? Çeyiz sandıklarından annelerin kızlarına, kayınvalidelerin gelinlerine yaptığı çeyiz sandıklarında duran Anadolu'nun en eski sembolü. Kavgaları bitiren, kardeşliği ortaya çıkaran, ayrışmaları ortadan kaldıran bir birleştirici semboldür. Anadolu'nun her yerinde adamlar kavga ettiği zaman eğer onların arasındaki problem çözülemezse hatırlayın o evin, o ailenin, o köyün en yaşlı kadını ya da en genç gelini çıkarır kafasından tülbendini atar yere, barış, kardeşlik sağlanır.

“KADINLAR AYRIŞTIRMALARI ORTADAN KALDIRIN İSTİYOR”

İşte kadınlar bana tülbentlerini hediye ederek diyorlar ki 'Bu ülkedeki bütün ayrışmaları ortadan kaldır. Bu ülkeyi birleştir, bu ülkeyi zengin fakir ayırımından, mezhep ayrımından, kardeşliği ortadan kaldıran her türlü ayrıştırıcı dilden kurtar' diyorlar. Ben de bu tülbentleri alıyorum, öpüyorum, başımın üstüne koyuyorum. Çünkü biz Türkiye'deki her sorunu, problemi işte bu sembol üzerinden çözmeye talibiz. Bunlarla ilgili olarak inşallah Cumhurbaşkanı seçildiğimde Çankaya'da bir müze açacağım. O müzede Anadolu'nun her yerinden bana verilen bu tülbentleri sergileyeceğim, dünya görecek”

“HUZUR KALMADI”

Türkiye’de yaşanan gerginlikler nedeniyle insanların huzurunun kalmadığını ifade eden İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Akşener; “Öyle bir gerginlik var ki ülkemizde huzur kalmadı. Akşam evine huzurla dönen erkekler yok artık. Akşam kocasını huzurla evinde bekleyen kadınlar azaldı artık. İş bulamadığı için gündüz uyuyup, akşam oturan gençler çoğaldı artık. Pancar stratejik bir üründür. Hem şeker hem de hayvancılığın ana faktörüdür. Pancar kotası geldi, Anadolu'da hayvancılık bitti. Şeker fabrikalarını satılar. Cumhurbaşkanı seçildiğim gün Şeker Fabrikaları’nın satışını iptal edeceğim, sakın elinizi uzatmayın” dedi.

“VATAN ÇOCUKLARININ YANINDA OLACAĞIM”

Akşener, gittiği illerde gençlere 'Oğlum kızım cebinde kaç lira var?' diye sorduğunu, bu zamana kadar en yüksek 7 lira çıktığını belirterek, şöyle konuştu: “Bugün Erzurum'daydı muhterem Sayın Erdoğan. Bugün diyor ki 'Biri çıkmış insanlara cebinde evladım kaç lira var? diye soruyor. Seni ne ilgilendirir milletin cebindeki para, sen kendi cebindeki paraya bak' diyor. Ayıp be ayıp. Siyasetçinin görevi milletinin cebinde ne var ne yok bilmektir, kendi cebini doldurmak değil. Adam beni eleştirecek diye millete bakışını söylüyor. Bir siyasetçinin görevi, milletinin evlatlarının cebinde ne var öğrenmektir. Ben bugüne kadar Bakan çocuklarının karşısında Vatan çocuklarının yanında yer aldım, yer almaya devam edeceğim.

“ÜRETEN EKONOMİ ÜRETEN BİR TARIM”

Üreten ekonomi, üreten tarım. 5 yıl içinde tarımda kendine yeten bir ülke kuracağız. İhracat yapacak ve tarımda ithalatı sıfırlanacak. Fabrikaları satmak yerine fabrikalar kuracağım. Gençlerine iş bulmak devletin görevidir. Onlara iş bulana kadar ailelerinin ellerine bakmamaları için vatandaşlık maaşı bağlayacağım. Emeklim ne alemde. Meral Akşener gelene kadar yüzlerine bakmıyorlardı. Ahanda söylüyorum. Emekliye her bayram öncesi Bin 500 TL ‘hayırlı bayramlar’ ikramiyesi bağlayacağım”

“TRT’Yİ SATACAĞIM”

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Çorum’da TRT’ye de yüklendi.

TRT’nin kendisini Kayseri’de 38 saniye gösterdiğini söyleyen Meral Akşener, Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Türkiye Dayanışma Fonu kuracağını, Türkiye gibi Çorumluların da borçlu olduğunu kaydetti.

Türkiye’de emekli, gazi, şehit yakını, çiftçi, işsiz, kadın ve gençlerin yaklaşık 8 milyar TL civarında borçlu olduğunu, bunları seçilmesi halinde bir seferlik sileceklerini ve bu paranın kaynağını da bulduklarını anlatan Akşener, “Bu rakam bütçenin yüzde 1’i civarındadır. Bir Başbakan Yardımcısı var. Mehmet Şimşek. ‘Fakirin evlerine iftar maratonuna başladık’ diye paylaşım yapıyor. Ayıp be utanın. Bu ülkede fakir varsa 16 yıldır ülkeyi yöneten sizin ayıbınızdır. Almayın bunları evinize. Devlet halen bakanı, müsteşarı, genel müdürü bir çok bürokratına hatta çocuklarına ve yakınlarına bile lüks araç kiralayarak gezdiriyor. Ben seçildiğim gün hepsini arabadan aşağıya indireceğim. Bu kiralamalara harcanan para ne kadar biliyor musunuz? Tamı tamına 8 milyar TL. Al sana vatandaşın borcunu karşılayacak rakam. O parayı size vereceğim.

Devlet bunların çiftliği haline gelmiş. Mesela TRT var. Kayseri’de beni 38 saniye göstermişler. Sağolsunlar. Beni göstermesinler. Ben seçildiğimde çiftlik haline gelen TRT’yi de satacağım ve parasını size vereceğim. TRT sizin olabilir ama benim meydanlarım var, milletim var” ifadelerini kullandı.

Eğitimi iyi okul-kötü okul, iyi öğretmen-kötü öğretmen, zengin çocuk-fakir çocuk diye ayırdıklarını, AK Parti iktidarının eğitimde yaptığı sistem değişikliklerinden Milli Eğitim Bakanı’nın bile sonradan haberdar olduğunu ve okuyan gençlerin çoğunun iş bulamadığını belirten Akşener, eğitimin gençlerin geleceği olduğunu, öğretmenleri ayırmayacaklarını, sözleşmeli öğretmenlerin tamamını kadroya alacaklarını açıkladı.

“ERDOĞAN YORGUN OTOBÜS ŞOFÖRÜDÜR”

Konuşmasının devamında eğitim, adalet, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve ekonominin önemine değinen Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çeşitli konularda yüklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ehliyeti olmayan yorgun bir şoför gibi olduğunu söyleyen Akşener, “Ehliyeti olmayan yorgun şoförün kullandığı otobüse biner misiniz? 24 Haziran’da otobüsün başındaki şoförü indireceğiz. Adam çok saf. Önüne gelen kandırabiliyor. PKK kandırdı. FETÖ kandırdı. Merkel kandırdı. Barzani bile kandırdı. Bunlar olurken ülke toprakları yol geçen hanına dönerken sen bostan korkuluğu musun? Ama tabi bunları çözmek yerine orada başka işe yarıyor. Bu iktidar döneminde 2 trilyon dolarlık vergi, 70 milyar dolarlık özelleştirme ve 450 milyar dolarlık dış borç. Bu paralar nerede. Vatandaşın cebine yansıdı mı? Bunlarla yandaşlar şiştikçe şişti. Sanayi şehri Çorum. Genç işsizliğinin olmaması gereken Çorum. En çok gencin işsiz olduğu, sanayi yatırımlarının durduğu, KOBİ’lerin kaçtığı, sanayicilerin gelmediği Çorum. Analarının babalarının karşısında ezilen gençlerin olduğu Çorum. Çorum’un çevresindeki tüm illere havaalanı yaptılar. Ama Çorumlunun taleplerine yıllarca kulak tıkadılar. Ben size buradan söz veriyorum. Cumhurbaşkanı olduğumda Çorum’un havaalanını da ben yapacağım. Ama bunu yandaşa yaptırmayacağım. Bizzat devlet yapacak” şeklinde konuştu.

“TEK TORPİLİNİZ NÜFUS CÜZDANI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bastığı yerde ot bitmediğini, kendisine kesinlikle ‘kardeşim’ dememesi gerektiğini dile getiren İYİ Parti Cumhurbaşkanı adayı Akşener, mitinge katılanlardan nüfus cüzdanlarını çıkarmalarını istedi. Meral Akşener, cumhurbaşkanı olması halinde ülkenin birçok sorununa temel çözüm getireceklerini dile getirerek “İşte bu nüfus cüzdanı ülkenin tapusudur. Ağa da, paşa da, reis de budur. Tek torpiliniz budur. Cumhurbaşkanlığımda bu nüfus cüzdanı dışında vallahi de billahi de hiçbir şeye ihtiyacınız olmayacak. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra OHAL kalkacak. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gözbebeği Işıklar ve Kuleli Askeri Lisesi yeniden açılacak. Polisin, askerin, bürokratın devletin görevlisi olacağı bir sistem getireceğiz. Biz burada hem partimize hem kendimize oy istiyoruz. Şimdi sizlere soruyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2. Turda kimi karşısında istemez? Kimi istemeyeceği belli, onun için iki oyunuza da talibim. Ben inanıyorum. Çorum yüzünü güneşe dönecektir. Güneş çıktığı zaman ne olur. Tabi ki ampüller söner” dedi.

(Yusuf ÇINAR-Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim