Çorum merkeze bağlı Kızılpınar Köyü'nde yapılan Karagöl Şenliğine; CHP Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekci, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Bayrak, Oto Tamircileri Odası Başkanı Necmettin Uzun, Kahveciler Odası Başkanı Nesimi Özkubat, Sebzeciler Odası Başkanı Yılmaz Erdoğan, Lokantacılar Odası Başkanı Burhan Balcı, Elektrikçiler Odası Başkanı Erol Bozkurt, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Halil Gürbüzer, Bahçelievler Muhtarı Hasan Kızıltepe, köy dernek başkanları, köy muhtarları ve 10 bine yakın yakın kişi katıldı.

FASÜLYE BİRİNCİSİ MERCAN OLDU

Gazeteci Servet Seyfettin Mete'nin sunuculuğunu yaptığı Karagöl Şenliği kapsamında düzenlenen fasulye yarışması da çekişmeli geçti. 14 üreticinin katıldığı ve jüri üyeliklerini Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden Aslan Sivrikaya, Kadir Yıldız, Efsun Sena Güleç ve Ramazan Cumali Karabulut’un yaptığı yarışmada Hüseyin Mercan’ın yetiştirdiği fasulye birinci olurken, ikinci üretici Sevim Uyar, üçüncü ise Haydar Mercan oldu. Dereceye giren fasulye üreticilerine çeşitli firmaların hediyeleri verildi.

2018’İN AĞASI DARÇIN OLDU

Karagöl Şenliğinde ağalık yarışması bir hayli çekişmeli geçti. Yarışmada Musa Darçın, Akman Güven, Özlem Yapar, Sadık Yosul, Mansur Üreyen Yüksel Güreli ve Haydar Uzar, ağalık yarışması koltuğuna oturan isimler oldular. 3 bin TL ile başlayan yarış gazeteci Servet Seyfettin Mete’nin çabaları sonucu 5 bini geçti. 5 kişinin bir süre sonra yarışmadan çekilmesi üzerine Musa Darçın ve Akman Güven kıyasına çekiştiler. Güven’in 6.750 TL vermesi üzerine Darçın, rakamı 7 bin TL’ye çıkardı.

Sunucu Mete’nin bu rakamı dernek yönetimi ile vatandaşlara sorması ve onay alması üzerine Kızılpınar Köyü Karagöl Fasülye Şenliği’nin 2018 ağası Musa Darçın oldu.

DOĞANAY FARKI

Şenliklere ise ünlü sanatçı Eda Doğanay, damgasını vurdu. Pelin Üstün, Mazlum Karadoğan, Çorum Kına Ekibi ve Sinem ve Simge Uyar kardeşlerin sahne aldığı etkinlikte Eda Doğanay, coşkusu yaşandı. Şenlikte sahne alan ve kendine özgü türküleri ile milyonlarca dinleyicisi bulunan Eda Doğanay, coştukça coştu. 2 saate yakın sahnede kalan Doğanay, önce okuduğu türkülerle hayranlarına müzik ziyafeti çekti.

Programının sonlarına doğru halay ve oyun havaları da ve sahnede adeta devleşen Doğanay’a hayranları büyük sevgi gösterisinde bulundular.

Yarışmalarında yapıldığı, çeşitli firmaların verdikleri hediyelerin de dağıtıldığı şenlik, akşam saatlerine kadar halaylarla devam etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim