Çorum merkeze bağlı Kızılpınar Köyü'nde yapılan Karagöl Şenliğine; Dernekler Müdürü Mustafa Bayrak, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İbrahim Yıldız, Çorum Şoförler Cemiyeti Başkanı Tahsin Şahin, Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun, Sebzeciler Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz, PANKO Birlik Başkanı Ahmet Pehlivan, CHP İl Genel Meclis Üyesi Yıldız Bek, CHP Belediye Meclis Üyesi Özgür Kılıç, Muhtarlar Dernek Başkanı Zeki Oral, Bahçelievler Muhtarı Hasan Kızıltepe, CHP Milletvekili Adaylarından Av. Dinçer Solmaz, Dedesli Ovası Dernek Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, Gökgözler Dernek Başkanı Ali Gökgöz, köy muhtarları ve binlerce kişi katıldı.

FASÜLYE BİRİNCİSİ

MERCAN OLDU

Gazeteci Servet Seyfettin Mete'nin sunuculuğunu yaptığı Karagöl Şenliği kapsamında düzenlenen fasulye yarışması da çekişmeli geçti. 11 üreticinin katıldığı ve jüri üyeliklerini Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden Aslan Sivrikaya, Filiz Kizir, Safi Yalçın ve Kadir Yıldız’ın yaptığı yarışmada Hüseyin Mercan’ın ' yetiştirdiği fasulye birinci olurken, ikinci üretici Adem Mercan, üçüncü ise Ahmet Güler oldu. Dereceye giren fasulye üreticilerine çeşitli firmaların hediyeleri verildi.

AĞA ERDEM

UYAR OLDU

Karagöl Şenliğinde ağalık yarışması bir hayli çekişmeli geçti. Yarışmada Erdem Uyar, Özlem Yapar, geçtiğimiz yılın ağası Sadık Yosul, Soner Kızıltepe ile Haydar Uzar, ağalık yarışması koltuğuna oturan isimler oldular. 400 TL ile başlayan yarış gazeteci Servet Seyfettin Mete’nin çabaları sonucu 5 bini geçti. 3 kişinin bir süre sonra yarışmadan çekilmesi üzerine Erdem Uyar ile Özlem Yapar kıyasına çekiştiler. Yapar’ın son olarak 5 bin 100 TL vermesi üzerine Uyar, rakamı 5 bin 250 TL’ye çıkardı.

Sunucu Mete’nin bu rakamı dernek yönetimi ile vatandaşlara sorması ve onay alması üzerine Kızılpınar Köyü Karagöl Şenliğinin 2017 ağası Erdem Uyar oldu.

UĞURLU FARKI

Şenliklere ise ünlü sanatçı Hüseyin Uğurlu damgasını vurdu. Gülsüm Kahraman, Çorum Kına Ekibi ve Berkant Bolat’ın sahne aldığı etkinlikte Hüseyin Uğurlu coşkusu yaşandı. Şenlikte sahne alan ve kendine özgü türküleri ile milyonlarca dinleyicisi bulunan Hüseyin Uğurlu, coştukça coştu. 1 saati aşkın süre sahnede kalan Uğurlu, önce okuduğu türkülerle hayranlarına müzik ziyafeti çekti.

Programının sonlarına doğru halay ve oyun havaları da okuyan Uğurlu, kimi zaman bu oyunlara kendisi de eşlik etti. Sahnede adeta devleşen ve kimi zaman sazı ile şov yapan Uğurlu’ya hayranları büyük sevgi gösterisinde bulundular.

Çeşitli firmaların verdikleri hediyelerin de dağıtıldığı şenlik, akşam saatlerine kadar halaylarla devam etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim