Köylüler, iş makinalarının çalıştığı alanda eylem yaparak, inşaat çalışmalarını durdurdular.

Edinilen bilgiye göre; Eskiköy Muhtarlığı, köye gölet yapılıp da su tutulmadığı için, kanal yapılması amacıyla İl Özel İdaresi’ni mahkemeye verdi. Mahkeme ise kanal yapılması doğrultusunda karar alarak Özel İdare’ye yazı gönderdi. Özel İdare ise kanal yapımına başladı. Kanalın yapılacağı arazi ise Kızılpınar Köylülerine ait.

Kızılpınar Köyü Muhtarı Ekrem Uyar, Eskiköy yakınlarına İl Özel İdaresi tarafından bir sulama göleti yaptırıldığını, bu gölete Obruk’tan su basılarak doldurulacağının söylendiğini, daha sonra ise yağmur ve kar sularıyla dolmasının beklendiğini, bu durum gerçekleşmediği için şimdi de Kızılpınar Köyü’nün suyuna talip olunduğunu ifade etti.

Uyar, Eskiköy ile Kızılpınar köylülerinin karşı karşıya getirildiğini ifade ederek, “İl Özel İdaresi sorunu çözmeli. Mağduriyeti gidermelidir. İki köyü karşı karşıya getirmesinler” dedi.

Muhtar Uyar, “Bizim köyümüzün arazisini kanal yapmak için kullanıyorlar. Bize herhangi bir resmi yazı, belge, tutanak gelmedi. Greyderler gelince haberimiz oldu. Bu duruma razı değiliz. Çünkü bizim suyumuz zaten yetersiz. Bizim gelirimiz meyvecilik ve sebzecilik. Ceviz ve fasulye üretimi bu bölgede yaygın. Eğer elimizdeki mevcut suyu da verirsek, bu sene zaten kurak geçti, tamamen perişan oluruz. Öncelikle bizim köyümüzdeki Karagöl’ü yapmalıydılar. Eğer bu göleti yapsalardı artan suyu Eskiköy’e verirdik. Ama önceliği oraya tanıdılar, su çıkmayan, kurak bir bölgeye gölet yapmaya çalışıyorlar.

İstimlak çalışması yapılmadı. Eğer köyümüzün arazisini kullanacaklarsa istimlak etsinler, mağduriyeti gidersinler. Eğer gölet faaliyete geçerse köyümüzden sadece 1 kişi yararlanacak. Hem bizim köyümüzün suyunu kullanacaklar, hem de köyümüzden sadece 1 kişi gölet suyundan faydalanacak. Biz bu duruma razı değiliz” şeklinde konuştu.

İl Özel İdaresi’nin kanal yapmak için çalışmasına izin vermeyen köylüler, iş makinalarını çalıştırmamak için nöbet tutuyor.

Köylüler, konuyla ilgili sıkıntıları iletmek amacıyla da Vali Mustafa Çiftçi ile görüşmek istiyor. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim