Çorum'da köy derneklerinin düzenliği büyük şenliklerden biri olan Kızılpınar Köyü Geleneksel 8. Karagöl Fasulye Şenlikleri gerçekleştirildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı şenlikte büyük bir coşku vardı.
Çorum merkeze bağlı Kızılpınar Köyü'nde yapılan Fasulye Şenliğine; TBMM İdare Amiri ve CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür yardımcısı Yusuf Şahinbaş, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tahtasız, Sebzeciler Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz, Oto Tamircileri Odası Başkanı Nejmettin Uzun, bahçeli Evler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe, Dedesli Ovası Dernek Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, ÇORSİAD Başkanı Halis Durkaya, Sorkoğlan Dernek Başkanı Güngör Atak, Dost Haber ve Aynan Turizm sahibi Volkan Sakallı, Yayla Haber sahibi Hacı Odabaşı, köy muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

FASÜLYE BİRİNCİSİ MERCAN OLDU

Gazeteci Servet Seyfettin Mete'nin sunuculuğunu yaptığı fasulye şenliği kapsamında düzenlenen fasulye yarışması da çekişmeli geçti. Yarışmada Hüseyin Mercan'ın yetiştirdiği fasulye birinci olurken, ikinci üretici Ahmet Ünal, üçüncü ise Aslan Alıcı oldu. Dereceye giren fasulye üreticilerine çeşitli firmaların hediyeleri verildi.

AĞALIK YARIŞI ÇEKİŞMELİ GEÇTİ

Fasülye şenliğinde ağa değişmedi. Geçtiğimiz yıl şenliğin ağası olan Sadık Yosul bu yılda ağalığı kimseye bırakmadı. Pazar günü yapılan şenlikte ortaya çıkartılan koç için Sadık Yosun, Ali Sayar ve İsmail Eker ağalık için yarıştı. Hayli çekişmeli geçen yarışmada ortaya konan koça 5 bin TL veren Sadık Yosun, Kızılpınar Köyü Geleneksel 8. Karagöl Fasulye Şenliklerinin ağası oldu.
Şenlikte sahne alan Çorumlu sanatçılar Sevcan, Özdemir Öztürk, Gözde Özsoy ve Filiz, davetlilere doyumsuz bir gün yaşattılar. Çeşitli firmaların verdikleri hediyelerin de dağıtıldığı şenlik, akşam saatlerine kadar halaylarla devam etti.



(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim