Tek listenin yer aldığı genel kurulda Kızılay Çorum Şube Başkanı Av. Hüseyin Kılıç, yeniden başkan oldu.

Genel Kurul toplantısı dün Turgut Özal İş Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Oğuzhan Ocak, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, bazı daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından genel kurulda divan belirlendi. Divan başkanı Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan olurken, üyeliklere ise Mustafa Tekin, İbrahim Çırakoğlu getirildi.

Genel kurulda bir açış konuşması yapan Türkkızılay’ı Çorum Şube Başkanı Av. Hüseyin Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti’nin gücüne güç, şerefine şeref katan Kızılay’ın 1868’den bugüne kadar ülkede bölgede yaşanan her felakette mazlumların yardımına koştuğunu söyledi.

Kızılay’ın 150 yıldır dil, din, ırk, renk ayrımı yapmadan afet ve savaşlarda hilalin temsilcisi ola bir yardım kuruluşu olduğunu kaydeden Kılıç, Balkanlar, Asya ve Afrika başta olmak üzere 138 ülkeye yardım götüren küresel bir kuruluş haline dönüştüğünü dile getirdi.

Vali Yardımcısı Oğuzhan Ocak da Kızılay’ın ülke içinde olduğu kadar ülke dışında da adından söz ettiren bir kurum olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından 2016-2017-2018 yıllarına ait faaliyet raporunun sunulduğu genel kurul, denetçi raporunun görüşülüp onaylanması, şube yönetim kurulunun ibrası, şube eylem planının görülmesi ve oya sunulması, 2019-2020 ve 2021 yılı tahmini bütçesinin tetkiki, şube yönetim kuruluna yetki verilmesinin görüşülerek oya sunulması, dilek ve tekliflerin incelenmesi, genel merkeze arzının karara bağlanması, seçimler, oy salımı komisyonunun seçimi, şube denetçisi asıl ve yedek üyenin seçimi, genel merkez genel kurulu asıl ve yedek seçimi ile sona erdi.

Türkkızılay’ı Çorum Şube Başkanı Hüseyin Kılıç’ın başkanlığında oluşturulan şube yönetimi, şube denetçisi, genel merkez genel kurul delegelerinin isimleri şöyle:

“Şube Yönetim Kurulu: Hüseyin Kılıç, Mustafa Bilgin, Ali Yıldız, Cemalettin Polattaş, Nurhan Yıldırım, Şube Denetçileri: Mehmet Bulanık, Halit Yıldırım. Genel merkez genel kurul delegeleri Mustafa Bilgin, Cemalettn Polattaş. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim