Türkiye’de ve Çorum’da yaşanılabilecek afet ve acil durumlarda ihtiyaç sahiplerinin beslenme ihtiyacını karşılamak için mobil mutfakların bulunması gerektiğini belirten Çelik, mağdur vatandaşların sıcak yemek ihtiyaçları için mobil mutfakların önemli bir görevi bulunduğunu söyledi.

Mobil mutfak aracının boyutları, motoru, kasa ölçüleri, tentesi, platformu, korkulukları, merdiveni, jeneratörü, tüp odası kabini, elektrik sistemi, kaynatma tenceresi, çay kazanı, buzdolabı, evye, davlumbazı, temiz su deposu, atık su deposu, yer ızgarası v.b. teknik özellikleri ile bir mutfakta bulunması malzemelere sahip mobil mutfağın il içi ve il dışında yapılan fiyat araştırmasında maliyetinin K.D.V. hariç 280.000,00 TL ile 300.000,00 TL. civarında olacağının tahmin edildiğini anlatan Çelik, maliyetlerin yemek kapasitesine ve aracın ekipmanlarına göre değişiklik gösterdiğini vurguladı.

Mustafa Çelik, “İdaremizin bütçe imkanları dikkate alındığında, bu yıl içerisinde mobil mutfak aracı alınamayacak olup, ileriki tarihlerde tekrar değerlendirilmesi Komisyonumuzca uygun görülmüştür” dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim