Kızılay’ın afet ve acil durum merkezleri, kampları başta olmak üzere faaliyet gösterdiği diğer alanlardaki çalışmalarının daha fazla haberleştirilmesi, BYEGM yurtdışı müşavirlikleri aracılığıyla tüm dünya medyasına servis edilmesini sağlayacak olan işbirliğini Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca imzaladı.

BYEGM’de düzenlenen imza töreninde konuşan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, 1,5 asrı aşkın süredir faaliyette olan iki kurumun işbirliğinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Dünyanın en cömert ülkesiyiz. Dünyanın en büyük kıta ülkeleri, ABD, Hindistan, Çin, Rusya gibi dev nüfuslara kıyasladığımızda Türkiye’nin ABD’den sonra ikinci büyük bağışçı ülkesiyiz. Bizler varlık yoklukta da paylaşırız. Bu çerçevede Kızılay’ın dünyaya anlatılması, duyurulması çok önemli. Bu Ramazan ayında dünyada 13 milyon insanı besleyecek destek yaptık. Bunlar dünyanın çok geniş ve uzak coğrafyalarında olan kardeşlerimizde. Bugün ABD’nin çöpe attığı yıllık 222 milyon ton gıda ile sahra altı Afrika’nın bütün insanları yılda 3 kere doyabilir. Artık doğru bilgiyi ve doğru algıyı insanlara anlatmak, göstermek durumundayız. Dünyada basın yayın gibi kamuoyu oluşturan, bilgiyi yöneten etkili unsurların BYGEM aracılığıyla Türkiye’ye getirilmesi ve aktarılması gücümüze güç katacaktır.”

“KIZILAY’I DÜNYAYA ANLATACAĞIZ”

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, “Kızılay hiçbir karşılık istemeden yıllardır Türkiye’ye hizmet ediyor. Ülkemiz ve halkımız dünyada yardımseverliğiyle ünlü. Kızılay insanların açlıkla ve ölümle pençeleştiği ülkelerde o insanların yanında olmayı başarabilmiş, oralarda aş ocakları açmış çok istisnai ve çok nadir bir kuruluş. Türk Kızılayı ile ne kadar iftihar etsek azdır. Kızılay’ın faaliyetlerinin dünyanın da yakından bilmesi gerekiyor. Türk Kızılayı dünyada hak ettiği yerde bulunuyor. Biz de üzerimize düşen görevi yaparak en azında onun sevabına bir şekilde ortak olmanın bahtiyarlığını hissedeceğiz” diye konuştu.

İmzalanan protokol kapsamında BYEGM; Kızılay’ın afet ve acil durum merkezleri, kamplar ve çeşitli amaçlarla faaliyet gösterdiği diğer yerleri ziyaret için gelecek yerli ve yabancı basın ve yayın mensuplarının ziyaretlerini planlayarak koordine edecek. BYEGM, ortak organizasyonlarda gerekli görülen hallerde tercüme, mihmandarlık gibi hizmetler için konusunda uzman personel görevlendirecek. BYEGM, ayrıca afet ve acil durumlarda, elindeki bilgi, belge ve haber kaynaklarını Kızılay ile paylaşacak.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim