Kızılay’ın bölgedeki savaş nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan Musul’daki sivillere insani yardımı sürüyor. Geçtiğimiz ay "Musul da Senin Yurdun" adıyla bir yardım kampanyası başlatan Kızılay,  bu kapsamda bölgeye bugüne kadar yaklaşık 5 milyon TL. tutarında 50 TIR insani yardım malzemesi gönderdi.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Irak'ın desteğe ihtiyacı var. Biz de bu noktada elimizden gelen desteği, komşumuz ve kardeşimiz olan Irak'a sağlıyoruz. Suriye ve Irak'ta yere düşen insanlığı yeniden kaldırmak için Kızılay olarak Musul operasyonunda yerlerinden edilen ihtiyaç sahibi insanlara yardım eli uzatmak için çalışıyoruz.” dedi.

Yardımseverleri kampanyaya destek vermeye çağıran Dr. Kınık, “Musul’da binlerce insan ateş çemberinde, savaşta ayakta kalmaya çalışıyor. Sınırlarımızın hemen dışında çok büyük insani dramlar yaşanıyor. Bu dramda ilk önce baktıkları bölge Türkiye ve ilk yardım bekledikleri topluluk da milletimizdir. Çünkü şimdiye kadar sadece bizden yardım gördüler. Musul halkını ülkelerinde kalarak yardımlarımızla ayakta tutmaya çalışıyoruz. Açtığımız kampanya ile onları yalnız bırakmayacağız, elinden tutacağız ve yaralarını saracağız.” diye konuştu.

Hayırseverler 2868’e Musul yazıp mesaj atmaları karşılığında, her SMS için 10 Lira bağış yapmış olacaklar. Ayrıca tüm bankalardaki Kızılay bağış hesapları üzerinden de nakdi bağış yapılabilecek. Kızılay’ın bağış kanallarından olan 168 Çağrı Merkezi de ücretsiz olarak aranabilecek. Firmalar ise gıda, giyim ve benzeri bağışlarını Kızılay’a yaparak, Musul halkına destek olabilecek. Bunun karşılığında alacakları bağış makbuzlarıyla vergi muafiyeti sağlayabilecekler.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim