Kızılay’ın bu yıl kampanyada kullanacağı tanıtım filminde gönüllü olarak rol alan 6 yaşındaki Mihrimah Cankur ve Asya Ada Ulusoy ile Kızılay’ın kurucularından Marko Paşa’nın torunu Despoina Papadopoulou Anats’ın da katıldığı toplantıda konuşan Başkan Kınık şunları söyledi:

“Ramazan’ı Bu Hilal’in altında Paylaşalım” sloganımızla kampanyamızı başlatıyoruz. Hilal, Kızılay’ın Hilali. Geçen yıl 100 bini aşkın ailenin sofrasına yardım ulaştırdık. Bu yıl da yine yüzbinlerce ailenin sofrada yüzünü güldürmeyi amaçlıyoruz. Türkiye’ye yayılmış yüzlerce Kızılay şubesinin yapmış olduğu detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın ihtiyaçları Ramazan ayında da giderilmeye devam edecek. Bağışlarıyla ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatmak isteyen yardımseverler, Kızılay’ın birbirinden farklı ve etkili bağış modellerinden seçim yapabilecek.”

YÜZBİNLERCE AİLEYE GIDA KOLİSİ

Kızılay, öz kaynaklarından alımını gerçekleştireceği gıda kolilerinin yanı sıra büyük marketlerde de stantlar açarak gıda kolisi bağışı alacağını kaydeden Kınık, içinde kurban bayramında bağışlanan kurban etleri konservesi ile temel gıda maddesi bulunan gıda kolisinin 75 TL değerinde olduğunu belirtti.

Bağışçıların, 4 kişilik bir ailenin 1 aylık temel gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırlanan gıda kolilerini 75 TL karşılığı Kızılay’ın internet sitesi üzerinden de işlem yaparak bağışlayabileceklerini hatırlatan Kınık, sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da ihtiyaç sahiplerine Türk halkının yardımlarını ulaştıracaklarını da belirterek şunları söyledi:

“Kızılay, Bayrampaşa Belediyesi ile ortak yürüteceği başka bir çalışma ile Balkanlar’daki ihtiyaç sahiplerinin sofralarına Türkiye’nin ikramlarını ulaştıracak. Balkanlar’da da binlerce aileye gıda paketi dağıtılacak. Ayrıca Afrika, Asya, Ortadoğu’da da onlarca ülkede yaklaşık gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirilecek. Ayrıca Umudu Ol Kampanyası çerçevesinde yaklaşık 40 bin ton yardım malzemesi taşıyacak 3 gemi de Mersin Limanı’ndan hareket ederek, yardım ulaştıracak. Kızılay’ın bir süre önce Doğu Afrika, Güney Sudan ve Yemen için başlattığı “Umudu ol” kampanyası ve devletin desteği ile hazırlanan malzemelerle doldurulacak yardım gemileri Ramazan’da yola çıkacak. Güney Sudan, Somali ve Yemen’e yardım götürecek gemiler, her bir ülkede yaklaşık 3’er milyon kişinin birer aylık ihtiyacını karşılayacak. Kızılay bu üç ülkede yardım ulaştıracağı 9 milyon kişinin yanı sıra Kenya ve Etiyopya’da da kıtlıktan etkilenen kişilere gıda desteğinde bulunacak.”

KIZILAY İFTARLARI

Kızılay olarak yurt içinde birçok bölgede ihtiyaç sahipleri için iftar sofraları kuracaklarını kaydeden Kınık şunları söyledi:

“Yurt içinde şubeler aracılığıyla düzenlenecek iftarlarımız var. Ayrıca yurt dışında İdlip başta olmak üzere Pakistan’da, Gazze’de ve daha birçok ülkede de Kızılay iftar çadırları ile inananlar oruçlarını açacak. Kızılay aşevleri Ramazan’da da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacak. Türkiye çapına yayılmış 14 aşevi her gün on binlerce kişiye iftarlık ve sahurluk yemek dağıtımı gerçekleştirilecek. Ramazan ayı bereketini ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak isteyen yardımseverleri Kızılay’ın hilali altında bağışta bulunmaya çağırıyoruz.”

RAMAZAN BAĞIŞLARI İÇİN DEĞİŞİK SEÇENEKLER VAR

Kızılay’a Ramazan ayında destek vermek ve sofralarını gerçek ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak isteyen hayırseverlerin bağış yapabilmek için pek çok seçeneği bulunuyor. Bağışçılar; bankalarda bulunan Türk Kızılayı bağış tahsilât sistemi ve bağış hesaplarından, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Türk Kızılayı Posta Çeki hesabından, www.kizilay.org.tr’den, 168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattından ve ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden bağışlarını yapabilecekler. Ayrıca tüm operatörlerden 2868’e boş mesaj atıp 10 TL’lik bağış yapabilirler.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim