Ermenilerin saldırısı sonucu başlayan çatışmaların her geçen gün şiddetini artırarak devam ettiğini belirterek “Azerbaycan Türk kardeşlerimiz bu saldırılar sonucu kendisini savunmak ve işgal altıdaki topraklarını kurtarmak adına taarruza geçerek 7 günün sonunda yaklaşık 15 yerleşim bölgesini ve stratejik öneme sahip bazı yerleri kurtarmıştır” diye konuşan Sami Çam, Türk Milleti ve devleti olarak her zaman Azerbaycan’ın yanında olduklarını söyledi.

Türk Milleti’nin Ermenilerin geçmişte yaptığı zulümleri unutmadığını ve unutmayacağını söyleyen Çam, Azerbaycan’da yapılmaya devam eden katliamların da “Türk’ün, Türk’ten başka dostu olmadığı”nı bir kez daha hatırlamamızı sağladığını kaydetti. Karabağ’da olan savaşın Azerbaycan için ne anlam ifade ediyorsa Türkiye Cumhuriyeti içinde aynı anlamı taşıdığını, kardeş Azerbaycan’ın yalnız olmadığını ve bir kere yükselen bayrağın bir daha inmeyeceğini belirten Türk Büro Sen Şube Başkanı Çam, düzenlediği basın toplantısında “Bugün Türk milleti düne göre daha güçlüdür. Dolayısıyla hem Türkiye Cumhuriyeti, hem Azerbaycan hiçbir düşmana aman vermeyecek kadar güçlüdür. Tek Millet, İki Devlet anlayışı bugün gelinen noktada çok daha büyük bir anlam ifade etmektedir. Türk milletinin Kızıl Elması bugün için Karabağ ’dır.

Diğer taraftan Türkiye’miz Suriye, Doğu Akdeniz, Libya başta olmak üzere dört bir yandan kuşatma altına alınmaya çalışılmaktadır. Söz konusu kuşatmalar, yine geçmişte olduğu gibi bugün de Türk Milleti tarafından bertaraf edilecektir. Bunun için içerde ve dışarda Türk devleti ve milletinin bekası adına bir olacağız iri olacağız diri olacağız kardeş olacağız büyüyüp Turan olacağız” diye konuştu.

Türk Büro Sen olarak yüreklerinin Azerbaycan’ın yanında olduğunu belirterek bu nedenle şanlı Türk bayraklarını binalarına astıklarını da ifade eden Çam, “Bütün Türk Devletlerinin bayrakları, her bir mensubumuzun gönlünde daima dalgalanacak, bu şuur nesilden nesile aktarılacaktır. Bu vesile ile dâhilde ve hariçte, bayrak inmesin, vatan bölünmesin diye şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de hayırlı ve uzun ömürler diliyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Tanrı Türk’ü korusun ve yüceltsin” dedi.

(Nurdan AKBAŞ)

Editör: TE Bilisim