Çorum'da 25 yaşındaki Ö.Ç., 15 yaşındaki E.S. isimli öğrenciye cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla 1 ağır ceza mahkemesinde yargılanması sürüyor.
Olay Çorum merkezde yaşandı. Garson olarak çalışan Ö.Ç. , facebookta ’Ö. A.’ adıyla sahte bir hesap açtı. Profiline20 yaşında olduğunu yazan Ö.Ç., ilk önce Kız Meslek Lisesinde okuyan M. Ş. ‘ye arkadaşlık isteği gönderdi. M.Ş,’nin arkadaşlık isteğini kabul etmesi üzerine ikili facebook üzerinden yazışmaya başladı. Bir süre sonra Ö.Ç. M.Ş’ye kendisiyle sevgili olmak istediğini yazdı. Bu teklifi kabul eden M.Ş., sanal ortamda Ö. A., olarak tanıdığı kişiyle flört etmeye başladı. İlerleyen dönemlerde Ö.Ç. ile M.Ş. bir parkta buluşmaya karar verdi. Ancak bu buluşmaya M.Ş.’nin arkadaşı ve akrabası İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören E.S. de katılmak istedi. 3’lünün parkta buluşmasının peşinden Ö.Ç., M.Ş. ile değil de E.S. ile çıkmaya başladı.

EVİNDE İLİŞKİ İDDİASI
İddiaya göre bir süre küçük kızla konuşan Ö.Ç. evinde E.S. ile cinsel ilişkiye girdi. Okul yönetimi bu durumu öğrendi ve E.S.’nin ailesine bildirdi. Ailenin şikâyetçi olması üzerine gözaltına alınan zanlı Ö.Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Bir süre tutuklu kalan sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlı Ö.Ç. Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Duruşmada sanık Ö.Ç.’nin eşi Y.Ç, mağdur E.S.’nin babası E.S. ile bazı tanıkların dinlendi.

İFTİRAYA UĞRADIM
Duruşmada kendini savunan zanlı Ö.Ç., tecavüz etmediğini, küçük kızın M. B. isimli bir sevgilisinin olduğunu ve bundan kurtulmak isteyen E.S.’ye yardım etmek isterken iftiraya uğradığını söyledi.

BABA BU BANA TECAVÜZ ETTİ
Baba E.S. ise sanığın doğru söylemediğini öne sürdü. Olayı okul yöneticilerinden öğrendiğini kaydeden baba E.S., “ Okul yönetimi beni arayarak okula gelmemi söylediler. Gittiğimde kızımın başına bunların geldiğini öğrendim. Kızımı hastaneye götürmek istedim. Bunun üzerine kızım bana sanık Ö.Ç.’nin fili livata yoluyla kendisiyle ilişkiye girdiğini söyledi. Ö.Ç. doğruları söylemiyor. Kendisinden şikayetçiyim” dedi.

BİR DAHA EŞİMLE GÖRÜŞMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ
Duruşmaya katılan Ö.Ç.’nin eşi Y.Ç. ise E.S.nin eşi ile konuştuklarını kız kardeşinden duyduğunu, bunun üzerine E.S. ile görüştüğünü belirterek; “Durumu öğrenince E.S. ile buluştum. Bana M.B. isimli eski bir sevgilisinden kurtulmak için eşimin kendisine yardım ettiğini söyledi. Kendisine yaptığının hata olduğunu söyledim. Oda bana hak verdi ve bir daha eşimle görüşmeyeceğini söyledi.

ONUN ÇOK SEVGİLİSİ VARDI
Benim evimde sürekli kayınvalidem oturuyor. Evime gelip eşimle birlikte olması mümkün değil” diye konuştu. Son olarak dinlenen E.S.’nin eski sevgilisi olduğu öne sürülen M.B. ise “E.S. ile 10 ay sevgili olduk. Sonra ayrıldık. Ama ben yine de aramaya başladım. Daha sonra Ö.Ç. isimli kişi telefonlarıma çıkmaya başladı, Bu kişi beni sürekli tehdit edip, E.S.’nin yeni sevgilisi olduğunu söylüyordu. Daha sonra aramaları kestim. E.S. ile herhangi bir cinsel ilişki yaşamadım. Onun çok sevgilisi vardı” diye ifade verdi. Duruşma, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için 12 Nisan’a a ertelendi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim