Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Tokat Kent Konseyi ve Türkiye Aşçılar Pastacılar Konfederasyonu (Taşpakon) tarafından ortaklaşa düzenlenen 2. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası 29 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Yarışmaya, Bahçelievler Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı 10. ve 11. sınıf öğrencileri, Alan öğretmenleri Sever Serim, Nuran Köse Özkurşunlu, Asuman Albayrak ve Sultan Örten gözetiminde katıldılar.
Yarışmada Çorum'u en iyi şekilde temsil eden öğrenciler tam 12 madalya kazanmayı başardılar.
Lise Hamur İşi Dalında Habibe Ünal, Lise Tatlı Dalında Seda Sucu, Lise Tavuk Dalında Gülay Doygacı ve Lise Bakliyat Dalında Refia Asiltürk ile Elif Çeliktaş gümüş madalya alırken; Lise Bakliyat Dalında Esma Yerlikaya, Döndü Akbaş ve Esra Çeten ile Lise Hamur İşi Dalında Ülker Aköz, bronz madalya kazanan isimler oldular. Yarışmada ayrıca Lise Hamur İşi Dalında Selenay Erkoç ile Lise Bakliyat Dalında Melike Avcıoğlu ve Pınar Güler, Merit kazandılar.
Okul Müdürü Halise Akay, yarışmada elde edilen başarılardan ötürü Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencilerini kutladı. Okul Müdürü Akay ayrıca Çorum Aşcılar ve Pastacılar Odası Başkanı Rasim Çakıcı’ya da desteklerinden dolayı teşekkür etti.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim