Kutlama etkinliklerinin üçüncü günü Şehit Abdullah Tayyip Olçok Gezici Kütüphanesi’nin tanıtımı ile başladı. Yapılan etkinlikle ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Türkiye’nin tamamında aynı anda Kütüphane Haftası etkinliği düzenlendiğini ifade etti. Kitaba dikkat çekmek amacıyla bu etkinliklerin düzenlendiğini belirten Arslan, kitapların yeme içme kadar insan hayatı için önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Şehrin markasına değer katan Kent Meydanı’nda böyle bir çalışma yapmaktan mutlu olduklarını belirten Arslan, meydanın ile kazandırılmasında emeği bulunanlara teşekkür etti.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ GÖZ DOLDURDU

Kütüphane haftası nedeniyle Kent Meydanı’nda düzenlenen kutlama etkinliğinde halk oyunları gösterisi yapan öğrenciler beğeni topladı.

Şehit Onur Bakbak İlköğretim Okulu Halk oyunları ekibi tarafından gerçekleştirilen gösteride Çorum’a ait halk oyunları beğeniye sunuldu.

GENÇLERDEN MÜZİK ZİYAFETİ

Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından Kent Meydanı’nda mini konser verildi. 54. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamındaki konsere, daire müdürleri, okul yöneticileri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrenciler Rock müzikle başladıkları konserlerinde pop ve türkülere de yer verdiler. Öğrencilerin konseri etkinliğe katılan vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi.

KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİNDE GENÇLER TELEFONLA İLGİLENDİ

Kitaba dikkat çekmek ve kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla 54. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Kent Meydanı’nda kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte meydanda bulunan büyüğünden küçüğüne kadar herkese kitap dağıtılırken, katılımcılardan anonsla 15 dakikalık kitap okuma etkinliğine katılmaları istendi. İlkokul ve ortaokul öğrencileri kendilerine dağıtılan kitapları yetişkinler ile birlikte okurken, etkinliğe katılan gençler ise kitap okumak yerine sohbet edip telefonları ile ilgilenmeyi tercih etti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim