Kısa adı Gül-Der olan Gül Gençlik, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nin üstlendiği projenin açılışına Milletvekili Erol Kavuncu, Vali Yardımcıları Recep Yüksel ve Oğuzhan Ocak, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, İl Kültür Müdürü Ömer Arslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Gül-Der Başkanı Necat Yazıcı ve Gül Der Başkan Yardımcısı İlker Yılmaz katıldı. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın akabinde projenin tanıtımı amaçlı konuşmalar yapıldı.

Gül-Der Başkanı Yazıcı, hiçbir ücret talep edilmeksizin her yaştan insanın gelip kitap okuyabileceği ve çay-kahve içebileceği bir alan oluşturarak teknoloji bağımlılığı ile savaşacaklarını dile getirirken, Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk açılışına katılan Halil İbrahim Aşgın da, “Dar kafalılar millet kıraathanelerini eleştiriyor ama biz Kent Meydanı’na Millet Kıraathanemizi açacağız. Hedefimiz her mahallede açmak olacak. 24 saat açık kütüphaneler için çalışmalarımız devam ediyor. Bu bizim için bir zorunluluk. Çorum’a bilim üssü kurup, bilime yönlendirilen gençlerle ilerleyeceğiz” dedi.

Milletvekili Erol Kavuncu ve Vali Yardımcısı Recep Yüksel’in de birer konuşma yapmasının ardından açılış kurdelesi, protokol üyelerince kesildi.

Projenin yürütüldüğü kitap evinin gezilmesiyle renkli görüntülerle program son buldu.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim